Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korela škubající peří

Od: imiska odpovědí: 3 změna:
ahojky, chtěla jsem se zeptat jestli někdo neví, jak odnaučit korelu, aby si přestala škubat své peří. Mám ji teprve krátce, ale nedávno si začala škubat peří pod křídly a tak nevím co s ní mám dělat. Poradí mi někdo prosím?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Jak moc a jak často se jí věnuješ a dáváš jí vitamíny?

Hezký den.

imiska
věnuji se jí ráno než jdu do školy, pak odpoledne když dojdu domů, večer také,ale večer si už hrát většinou nechce. Jinak si s ní hraji, hladím ji nebo si ji aspoň nechávám ne ruce a povídám jí něco. Ohledně vitamínů a krmiva celkově je to docela problém. Nikdy jsem papouška neměla a tak nevím jak ji krmit(jakou krmnou dávku). Na internetu jsem akorát četla, že je těžké stanovit krmnou dávku ale víc jsem nenašla:( Vitamíny jsem jí koupila a míchám jí je s krmivem. Napadlo mě koupit k ní ještě jednu korelu, aby si mohli hrát spolu, když nejsem doma. Rodiče ani sestra se jí nevěnují a tak pokud nejsem doma, je zavřená v kleci. Ale nevím jestli by se s novou korelou snesla. Prosím poraď mi cokoli, je n ať už si to peří neškube:,o( děkuju moc za odpověď
al bunda*

Projdi antikvariáty a něco si přečti o chovu papoušků. Doporučuji zejména literaturu z 80. let, dnešní jsou spíše překlady z angličtiny a jsou přizpůsobeny podmínkám britských ostrovů.

Kromě nedostatku vitamínů a stresu by ještě mohlo jít o problém způsobený parazity.

V každém případě je lepší si nejdříve něco nastudovat a až potom si pořizovat domácího mazlíčka.

Druhá korela nebude problém, pokud bude opačného pohlaví, ale pak už tu, co máš doma nijak moc neochočíš.

Hodně zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma korela

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]