Nejste přihlášen/a.
Ahoj
predem se omlouvam, pokud nekoho svim tematem pohorsim, ale dost me to trapi
Mame psa, "vorecha", kterimu je uz 16 let, blbe vidi, nemuze se hejbat (je to videt kdyz vstava, nekdy treba naptreti) atd atd. Nechce se me to ani vypisovat. Kdybyste videli, co delal na silvestra, jak vsichni kolem strileli Kolem nas este bydlej samy magori, co povazujou petardy a ubec rachejtle za vrchol zabavy. To znamena, ze si to uzivame skoro celorocne.
Je mne ho lito, ale problem je v tom, ze mama nechce o utraceni ani slyset
proto bych ho rad nejak uspal, aby nic nevedel a uz se nevzbudil. Zadnej jed, aby umiral v bolestech atd.
dalsi vec - mame jeste jednoho psa, tak to hlavne udelat tak, aby to nezasahlo i jeho (ale je vetsi, starej ma asi 10kg a mladej pres 30)
ale hlavne aby se to nedozvedely nasi, to bych neprezil! Me je 14 let, tak nemam sanci je premluvit (
prosim poradte co mam delat
Jak už Ti radila paní přede mnou, nemůžeš to řešit sám. Pokud to nechtějí Vaši, tak se s tím zatím smiř. Další petardy budou až za rok. A třeba ten Váš voříšek jednou usne a už se neprobudí. A nebo se Ti podaří mamku přesvědčit, že bude pro něho lepší, když ho pan doktor pošle bezbolestně do psího nebe. To stáří u pejsků je zrovna tak někdy kruté jako u lidí. S tím se musíme smířit. Až bude knučet bolestí a bude viditelně nejen starý, ale i nemocný, uvidíš, že mamka to bude řešit. Je vidět, že jsi citlivý kluk, chceš mu pomoci, ale musím Ti to fakt rozmluvit. Vydrž a třeba to příroda za Tebe udělá.
ja sem nazoru netyrat zvířata i když víže ti bude chybět moc a s rodiči budeš mít peklo měl bys pro toho chudaka něco udělat dospělí jsou někeří moc hloupí na to aby uznali ja by bylo jim kdyby měli šílene bolesti a nikdo jim nepomohl jen by se je zbytečně snažili jiní udržet na živu jen kvulí tomu že je mají radi v přírodě to taky tak chodí ale drastičtějí slabý zemže bolestmi že nestačí smečce pokud maš nějaké vlastní peze nejlépe s nimi naložíš takže pomužes svému milovanému příteli a nebudeš ho nechavat se ještě posledních par dní trapit u mně to naštěstí bylo bezproblémové brečela sem trucovala ale nic nepomahalo prostě jej odvezli a za par dní mi bylo líp přemýáýšlela sem o tm a dospěla sem k nazoru že to bylo nejlepší řešení pro mého přítele ktereho sem měla od tří let nebo od dvou ted chci nového psa ale rodiče nechtějí ty maš výhodu že mazte ještě jedno nechci tě do něčeho navadět ale jhe to opravdu nejlepší ho prostě odvést a jestli je lehký nejlépe odnést a tím mu prokažeš největší službu na světě
určitě se nejedná o týrání a mám pejska má 13 a už ted se o něj bojím,ale jak už se tu psalo nepodnikat nic na vlastní pěst ..
jasně že je to tyraní a nepotřebuju k tomu ani nějaký zakoník vím to ale když si někdo myslí že to není tyraní jeho problem ale chudák zvíře je mi jej lítostejně jako mého psa ted když sem ho nechala se dva dny trapit
jasně není to rozhodně nic protizakoného teda myslím ale jesi je pejsek opravdu v tak hrozném stavu i na pouhý pohled okem tak určítě je to svým zpusobem tyraní
já kdybych byla jeho matka a on šel k veterináři ho utratit asi bych mu to hodně vyčíta...je to strašně složité a musí si to vyřešit v rodině...
a ja kdybych byla jeho matka tak i protijeho vulí bych toho pejska utratit nechala a ne abych ho ještě trapila teda pokud pejsek není nemocný a muže se normalně pohybovat není co řešit pejsek nnepotřebuje utratu ale pokud očividně je nemocný špatně se mu vstava a kdoví co ještě i jeho maka by měla usoudit že je lepší utrata jak jsme měli psa tak se mi lépe dívalo na prazdné místo po něm než na jeho smutnou němou tvař jak naráží do zdi a jak sotva plete nohama bylo mi ho tak líto ale nechtěla sem ho nechat utratit a ani nikam jít chtěla sem být s ním tatka mi pak řekl že ho de vyvenčit ja mu dala pusu a řekla at je opatrný a po pul hodině se tatka vratil nemate představu jak sem vyvaděla měla sem ho od svých dvou let takže sem na něj byla zvykla a byl to strašný pocit když jsem přišla domu a nikdo neskákal u dveří jak střešný bylo to podobné jako když mi zemřel první piskomil ale hoo hodně horší byl to muj nejlepší kamarad pak sem pochopila že i to nejlepší kamaradství mezi lidmmi zkončí tak musí zkončit i i člověka a psa asi dvě noci sem nespala a přemýšlela nad tím co sem pro něj mohla ještě udělat než odjel a celou noc sem brečela potom mi to moje kamarádka vysvětlovala a ja ji poslechla přetala sem na něj myslet a po čaase se to zpravilo nezapoměla sem na něj jen sem kvuli němu už nebrečela jenom poslední 2 dny trpěl kvuli mě a to mě nejvíce trápí že kdyby nebylo mě mohl umřít bez velkých bolestí před tím a bez epileptického zachvatu u ktereho mě malem chudák kous jak ja sem se ho lekla zakousnul se ale do nhy od sedačky a ja sem byla doma sama seděla sem na sedačce a mluvila na něj pak sem rychle volala mamce a ona mi řekla že mam jít do pokojíku za chvíli sem slyšela smutné knučení a zase sem viděla jeho smutnou tvař naposledy sem mu řekla at vyskočí zamnou na sedačku a ani to mu nešlo musela sem mu pomoct aby vubec vylezl pak ani mamka na to nic nenamítala i když nesnašela když seděl na sedačce.
Je ale jasné že pro lidi dokud na to nepřijde je strašné se rozhodnout ale když to někdo uděla za něj vyvztekase a pokud má zdravý rozum tak to pochopí a te kamarádce pes zemřel o měsíc později byl o dva roky starší než naš ale nebrečela o něj hnet jak viděla že se mu težko vzztáva a že sotva chodí jeli za zvělorékařem tem mu chtěl udělat léčbu ale kamoža chtěla utratu že ho nechce trapit a ani slzu neuronila a dovětčili jmi to i její rodiče že clou noc s ní byli ale ani ve snu nic věděla že pro svého kamarada udělala to nejlepší co šlo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.