Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sršeň pod střechou - je to samotář?

Od: clayman® odpovědí: 13 změna:

A je to tady. Příliš dlouho nebydlíme a už se u nás usídlil sršeň pod strešní krytinou. Zatím jsme jej viděli 2x (2 dny po sobě). Byl to 5cm kousek (opravdu velikán ve své třídě). Jde mi o to, jestli vytváří společenstva nebo je samotář. V druhém případě bych zlikvidoval jedince (doufám, že přilétá v pravidelnou dobu) a prvním případě postup netuším.

nejsem si jistý, zda sršeň je to samé co vosa (on/ona), které společenstva tvoří 100%-tně.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

2x
Biolit.
Je to zakladatelka hnízda. Užij si to.

hodnocení

0x

chovatelka.cz/...

Bacha na ně, jsou to svině. Dej si do lékárničky DITHIADEN!

... jo... a je chráněná!
hodnocení

to mě teda ..., co s nima? Mám být rád, že máme ve střeše unikum (vzácnost)? *nevi*
Nejsi v tom sám:
zahrada.cz/...
hodnocení

super, díky. Jdu koupit pivo a dám ji cucnout... je to lepší než je stříkat ;)
Proč je chceš vlastně zničit? Je to pouze z obavy možného žihadla nebo je v tom něco víc?
hodnocení

žena má alergii... mít velehnízdo pod střechou nic moc pocit
Jasně, to chápu. Takové bodnutí dokáže alergikům pěkně zatopit.
Nejsem alergik, žihadlo tohoto hovada jsem však obdržel již dvakrát, v druhém případě jsem měl docela problém. Od té doby reaguji i jen na bzučení a velice bedlivě se rozhlížím. Proto tvé obavy velice dobře chápu...
28.05.08 14:01
Takhle...
Sršeň pod střechou - je to samotář?
hodnocení

ale v tom není pivo, viď?
Není, je v tom víno (visí to dokonce na révě), ale vtip je ve sluníčku. Sršeň je citlivá na vyšší teplotu a ta v tý petflašce je. Sršeň velmi rychle upadá do jakési nemohoucnosti, ale není hned mrtvá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sršeň

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]