Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybíravá korela

Od: b.182* odpovědí: 7 změna:
Ahoj všichni.Potřebuju poradit.Mám korelu,která mi přestala jíst slunečnici.Jí všechno ostatní i žrádlo andulkám,co mám.Co jí mám dávat za krmivo?Je stará půl roku.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Dají se koupit směsi pro andulky a pro korely. Jinak základem je vždy proso, ať už červené, nebo bílé. A co takhle si o korelách něco přečíst v knize?

Herzký den

b.182*
Vždy,než si koupim zvíře si koupim odbornou literaturu.Samozřejmě,že ji dávám krmivo pro korely,ale nežere mi tu slunečnici,tak jsem se chtěla zeptat někoho zkušenýho,jestli ¨ji můžu dávat i jiný žrádlo,třeba pro andulky.Je mi líto vždy vyhazovat tu slunečnici,ale zároveň se bojim,abych ji špatně nekrmila.
al bunda*

Je zbytečné korele nutit slunečnici, když ji nežere. Možná má problémy s loupáním - pomohlo by přejet semena párkrát válečkem na nudle; popraskají a korela je snad začne louskat. Když ne, dejte zbytek v zimě sýkorkám.

P.S. Odbornou literaturu nestačí koupit, je třeba ji rovněž prostudovat*smich*.

Hezký den.

b.182*
hodnocení

Nejsem tupá a samozřejmě, že když si odbornou literaturu koupím, tak ji rovněž prostuduji.Slunečnici mi žrala asi 14 dní a potom z ničeho nic přestala. Od té doby jí pouze proso. Neodpověděl jste mi na otázku, jestli zkazím něco tím, že jí budu dávat žrádlo pro andulky.

P.S.: Opravdu umím číst.

al bunda*

Nepochybuji o Vaší inteligenci nebo o tom, že umíte číst, to by mne nenapadlo, a kdyby náhodou, nedovolil bych si to. Jen se domnívám, že nečtete pozorně. Vratíte-li se k mé první odpovědi, zjistíte, že další diskuse byla zbytečná. :(

Ale pro jistotu - korelám můžete dávat jakékoli směsi pro drobné exoty, andulky, korely, malé papoušky, vitamínové tyčinky, srdíčka pro papoušky a já nevím jak se to všechno dnes jmenuje. Pro zpestření kousek vajíčka (vařené natvrdo - žloutek i bílek), kousek mrkve, jablka, salátového listu, pampeliškové listy, klasy jitrocelu, senegalského prosa atd. To vše byste se dozvěděla i z odborné literatury - např. Australští papoušci a jiné. Předpokládám, že tato odpověď již bude dostatečná.*frajer*

Hezký den.

b.182*

Děkuji.Odpověď je dostatečná.Jen jsem se chtěla ujistit,že korele neublížim,když jí budu dávat krmení pro andulky.V knížce co mám,jsem se to nedočetla.

Hezký den.

adriana*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
zkuste jí dát jiný druh slunečnice - např: bílou nebo proužkovanou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma korela

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]