Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levandule ze seminka

Od: dinalea odpovědí: 2 změna:
Zdravim, chtela jsem se zeptat ohledne pestovani levandule ze seminka. Cetla jsem, ze je to narocne, mne se povedla jedna rostlinka a k te mam prave dotaz: ted je asi 10 cm vysoka, ma se zastipnout, aby se zacal tvorit kerik? Nebo bude kosatit sama pozdeji?Mam ji ted doma v kvetinaci, na zahradce mam svinky.. Diky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Spoustu rad k pěstování najdeš tu:
living.cz/...
a tady:
zlatobyl.cz/...

hodnocení

0x

Levanduli je nejlepší vysévat v únoru do květníků umístěných na parapetu. Klíčí velmi pomalu, po vzejítí je třeba ji pečlivě pikýrovat. Zeminu chce lehčí, vápenitější. Stačí i normální zemina s trochou písku. Mírně zalévat a téměř nehnojit. Nezaštipovat, rostlina se seřezává po odkvětu asi o jednu třetinu. Lze ji nechat na zahradě - je mrazuvzdorná (v květináči je však nutno ji chránit před promrznutím). Pro vůni je nejlepší ji sklízet těsně před rozkvětem. Máme ji na zahradě již několik let...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]