Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levandule

Od: iv* odpovědí: 1 změna:
Dostala jsem stromkovou levanduli,vypadá nádherně, ale nikdo mi k ní neřekl nic o podmínkách pěstování. Dostala jsem jí včera, koupená je v Hornbachu a pro začátek nevím, jestli ji mám vystrkat někam do chladna nebo nechat v pokoji, co s ní na jaře a jak přezimovat. Máme na chalupě u Vranovské přehrady celoročně obyčejnou levanduli, přežívá kupodivu zimu venku bez přikrytí a daří se jí viditelně výborně, ale tohle je asi fajnovější rostlinka. Díky za radu

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Levandule se da najit snadno. kdybyste nekdo vedel jak na hyacint budu rad. Tady je levandule:
Levandule lékařská se pěstuje v několika odrůdách, které se liší odstínem květů a možná i obsahem účinných látek. Vyhovuje jí teplé a slunné umístění, substrát by měl být kyprý, písčitý a poněkud vápnitý, ale rostlina dobře poroste i v běžné půdě, špatně však snáší substrát přemokřený, proto zalévat až po jeho důkladném proschnutí. Během mírné zimy může rostlina zůstat venku i je-li pěstována v nádobě, při mrazech pod -10 °C je však nutno kořeny chránit např. zahrabáním nádoby do země nebo alespoň překrytím slámou či chvojím. Pokud levanduli každým rokem v březnu seříznete, získá pevnější tvar a bohatší květenství. Rozmnožuje se semeny nebo dělením trsů nebo řízky z výhonků jednoletých rostlin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]