Kiwi (aktinidie) je obvykle dvoudomá rostlina. Tzn. na jedné rostlině rostou květy samčí, na jiné samičí. Tak proto.
Skvělý den.
anina*
Děkuji za odpověď na - kiwi . Ale já už mám asi tři roky i druhou, př. samčí, kvetou obě, ale neplodí. Proto nevím, jak se k nim chovat. Děkuji za odpověď.
Kiwi kvete v květnu až červnu. Květy jsou žluté, asi 3 cm veliké a téměř nevoní. I když máte samčí a samičí rostliny, můžete jen zřídkakdy v našich končinách počítat s plody. Kiwi musí být stále na světle. V létě potřebuje mnoho slunce a vysoké teploty. V zimě je teplý skleník ideálním místem. V létě zalévat hojně, ale během zimy jen málo. Od května do září jednou týdně přihnojit. Pokud se plody povedou, zrají v listopadu. U nás nejvíce úspěšné odrůdy jsou Hayward, Monty a Bruno. Jinými slovy, nechte si hezkou rostlinu a v listopadu si, pro naplnění tužby, skočte do zelinářství... Zdravím.
al bunda*
Pomozte přírodě štětcem a zahrejte si na včelu. Prostě přenášejte pyl z květů samčích na samičí. Samovolně to nefunguje, včel je málo a nejspíš se k Vám do bytu moc nedostanou?
Záleží jaký druh Actinidie máte. Já pěstuji Actinidia arguta /česky se jí také říká minikiwi). Mám dvě samičía jednu samčí rostlinu. Jsou asi 12 let staré a plodí velmi bohatě. Velice bujně rostou, musím je každý rok brutálně seřezávat, jinak by nám zalehly celou zahradu. Pakliže se jedná o Actinidia chinensis, ta je velmi choulostivá a pochybuji, že se dočkáte v našich podmínkách nějaké úrody.
Zdravím
vašekb
Kiwi je super ovoce, každému ho doporučuji. Přijďte na moje téma ,,To je nádhera na forum.living.cz/... Také na www.zahrada.cz se tomu věnujeme. VašekB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.