Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vosy v dílně

Od: janika* odpovědí: 8 změna:
Hezký den všem.Máme následující problém. V dílně se nám usídlily vosy. Dílna je však stará, postavená z cihel a vosy jsou zalezlé někde uvnitř mezi cihlami.Na hubící přípravky, které mezi cihly stříkáme jsou již odolné.Dílna se tímto stává velmi nebezpečným místem, a to zvláště pro našeho malého syna, který tam chodí ¨pracovat¨.Včely jsou stále více agresívnější,popíchaly nám i našeho psa.Mám opravdu strach!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Já si myslím, že problém je trochu jiný. Vosy se asi nestaly razistentními vůči použitým prostředkům, ale mají šanci vlétat i odlétat z objektu dutinami ve stěnách či v prostorách styku stěn s krovem střechy atp. Na trhu je nyní spousta celkem spolehlivých prostředků, které jsou vždy vybaveny solidním návodem, např. BIOTOLL nebo DEFEAT INSEKTICID - jsou práškové a velmi snadno použitelné. Nebo postřiky např. ACTELIC EC 50, DRACO nebo třeba REBEL... Použijete-li je na správných místech a ve správném množství, musíte se vos zbavit. Najděte všechna možná místa umožňující vlet a výlet hmyzu a ta ošetřete některým z insekticidů. Pokud je situace taková, že si s ní opravdu již nevíte rady, požádejte o pomoc některou z mnoha specializovaných filrem.

No mozna ze pokud by to clovek vysteltil jako verejne (nebo podobne) ohrozeni tak by se dalo zavolat i HASICUM
*smich**smich* Hehe, to jsem taky vzal v úvahu ( pokud jsem správně pochopil termín vysteltil. Ale tady je patrné, že se nejedná o nějaké roje nebo veliká množství hmyzu, která by způsobovala veřejné ohrožení... :)

vosa*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
no na ně existuje speciální finta - pruhledná sklenička (nejlíp od kečupu) nalejt do ní víno a oni se tam ty krysy budou topit o život, že je nebudete ani stíhat vylejvat (a nebo budou tak ožralý, že se dají v klidu zašlapávat, až se budou cloumat po zemi) no a na zimu přežije jen královna, která se zazimuje kdesi a to je nejvyšší čas zadělat co nejvíc děr, aby na jaře neměla královna šanci...
Ano, tuto alternativu jsem opravdu nevzal v potaz... Uchlastat vosy však asi bude (v tomto případu) podstatně dražší než použít herbicidů, pominu-li zkušenost, že za vinnými lákadly se budou slétat další hmyzové z širokého okolí... S tou královnou je to jasné, ale asi se zde jedná o věc naléhavější - tedy žádajícího si radikálnějšího řešení. Stále bych si stál za tím, že je třeba ošetřit veškeré otvory a tím se, samozřejmě, zbavit i královny - insekticidy mají jistou setrvačnost funkčnosti...
al bunda*

Krmil jsem vosy Formitoxem. Trošičku zvlhčený a co nejblíž místům výskytu. Do hnízda si ho poctivě nanosí samy... Je to vlastně jedovatý cukr určený k hubení mravenců. Vyzkoušejte.

Skvělý den.

Ponejprv se omlouvám za zmínění herbicidů*smich**smich*, měly to být samozřejmě insekticidy*stop*. S al bunda nemohu diskutovat, k použtí na vosy Formitox neznám, za to však mám zkušenost s rezistencí mravenců k tomuto prostředku... MMCH se domnívám, že v tomto směru zde již bylo kdysi diskutováno. Nicméně, každá rada dobrá a nepomůže-li nic jiného, člověk se snaží bojovat s těmi malými mrchami jak to jde... *smich*

kibiky*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
My jsme měli vosy pod střechou kde byl jen jeden vletový otvor.Tata si na sebe navlíkl lyžařskou kombinézu,lyžařs. brýle a rukavice(bylo léto a 30°C)vzal si vysavač a šel na ně.Až to povysával tak otvor ucpal a máme pokoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma biotoll vosy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]