Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otravné SMS - jak se bránit

Od: marcela* odpovědí: 12 změna:
Prosím vás o radu. Co mám dělat, když mi přicházejí z tel.čísla 739 212 294 sms-ky typu "máš chuť na erotické sms, napiš mi něco perverzního,..." a spoustu dalších, zde nepublikovatelných zpráv. Je to otravné a kvůli nějakému úchylovi nechci měnit telefonní číslo. Je pravda, že jsem na druhou zprávu reagovala, ale chtěla jsem jen upozornit, že píše na nesprávné číslo. Nejsem si vědoma, komu bych zavdala příčinu, takto se chovat. Díky a hezký večer.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Já bych se pomoc obrátil na svého operátora. Ten snad může příchozí zprávy filtrovat. Pokud nepomůže, pozeptal bych se na policii.

al bunda*
hodnocení

0x
První chybnou věcí byla Tvoje reakce - takhle dotyčný zjistil, že číslo je "živé". Už jsem o tom někde slyšel, nebo četl, že se tímto způsobem baví "lidé?", co nemají co na práci. Je to jako volání "ze srandy" hasičům, nebo záchrance a dotyčný (dotyčná?) z toho má obrovskou srandu. Zavolej svému operátorovi, jestli s tím nemůže něco dělat, jinak by bylo rozumné se poradit s nějakým policistou, nebo právníkem, co se s tím dá dělat.
Dost pochybuju, že by se tím bavil někdo, koho znáš.
Hezký den.
Takovou chybu jsem udělal před několika lety s odpovědí na nezasílání SPAMu. Následky nesu dodnes *plac*
al bunda*
Kvůli toho já třeba nemám rád řetězové maily. Každý to rozesílá s celým svým adresářem a spammeři mají žně.

mil®
hodnocení

0x
Nejde náhodou v mobilu nastavit blokování určitých čísel?

qwertz*
hodnocení

0x
Zkus na to číslo zavolat z jiného telefonu a ještě radši si zablokuj číslo. Třeba se představí a budeš vědět, kdo to je.

jantar1*
hodnocení

0x
Na telefony se systémem Symbian by údajně měly existovat filtrovací programy, které umí sms buď rovnou smazat, nebo snad vůbec nepřijmout. Každopádně je taky řešení zprávy z toho čísla vůbec nečíst a okamžitě mazat - avšak v žádném případě nereagovat. Je docela dost možné, že vám píše někdo, koho znáte, takže by bylo dobré nedávat navenek znát nějaké znepokojení. Možná by taky stálo za to kontakotvat opartátora a zjistit jeho možnosti. Krajním řešením by bylo použít na pana úchyla policii - jen je otázkou, co by s tím kluci byli ochotní udělat.

hodnocení

0x

zkuste nastavit v telefonu, aby se SMS ukladaly jen na SIM kartu. Pak pockejte na 10-20 SMS (podle typu karty) a nemazte je, tim se karta zaplni a dalsi SMS uz neprijdou. Myslim, ze operator zpravy archivuje 7 dnu, po te je maze.

Pokud vydrzite 14 dnu bez zprav je to v suchu. Prijde mu hafo dorucenek o nedorucitelnosti a snad da pokoj :)

jantar1*
Operárot je archlivuje tuším že 3 dny - ne jednou se mi stalo, že jsem poslal sms na již neexistující číslo a přesně za 3 dny dorazila nedoručenka - zpráva o nemožnosi doručení - jedná se o operátora s ovečkami :D
suzy*
ovšem v tom případě ten telefon nebude použitelný ani na chtěné SMS. :)

nensy*
hodnocení

0x

marcela- CHceš miti klid, jedině vyměna sim karty*ee*jinak ti nepomuže ani ,policie*zed*.Mě se stalo něco podobného*plac*SO.

mcester*
hodnocení

0x
Bohužel z vlastní zkušenosti mohu napsat že operátor nepomůže ani maličko,ani v případě obtěžujících telefonátů nezablokuje volající číslo protože umí blokovat jen všechna volající čísla pak je snazší prostě telefon na nějakou dobu nepoužívat,ignorovat to a nebo ja jsem v případě obtěžujících telefonátů jednoduše vytvořila skupinu volajících "nebafka" kterou jsem si zadala do zvoleného profilu a ani nevím že mi zase ten člověk volá dokud telefon nevemu do ruky,a sms je prostě nutné ignorovat..Pravda je že některé mobily mají v službách něco jako černou listinu ale není jich zas tak hodně a ne vždy fungují...takže trpělivost s blázny a úchyly a hlavně nereagovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sms brana

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]