Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit plísně na nehtech nohou

Od: lemar0 odpovědí: 10 změna:
Již mnoho let se léčím a plísní na nehtech, ale zcela neúspěšně.Doktoři jen píší vodičky a kapičky a nic. Koupila jsem si dokonce i chytrou choubu a taky nic. Může mi někdo poradit, jak se toho zbavit. Je to nepříjemné a hlavně ty nehty bolí.Díky za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
hodnocení

0x
K jakým doktorům to chodíte?*ee* Vždyť už je dávno známo, že tzv. místní léčba - vodičky a kapičky vůbec nepomáhají, poněvadž nehtem neprostoupí, tudíž ani neléčí. Dnes se na tuto plíseň předepisují tablety, které jsou velice účinné, ale. A když je někde ale, tak to něco značí a v tomto případě to, že tablety mají vliv na játra a tudíž je nutné po skončení léčby provést jaterní testy, zda léčba nezanechala nějaké vedlejší účinky. Jedná se o tzv. systémová antimykotika, která se polykají . Účinná látka se po spolknutí kapsle nebo tablety dostává krví do nehtu a jeho lůžka, kde ničí původce onemocnění, kvasinky a plísně. Změněný nehet je potom během jednoho roku postupně nahrazen novým a zdravým nehtem.
Před zahájením léčby musí lékař odebrat vzorek nehtu na vyšetření, které potvrdí, zda se jedná skutečně o plísňové onemocnění a pak vybere ten nejvhodnější lék a určí správné dávkování. Úplně nejnovější léčebnou metodou je léčebný lak na nehty. Takže zajít na kožní oddělení a tam se s odborným lékařem poradit na tom, jak váš zdravotní problém co nejlépe a nejdříve vyřešit. Hodně zdaru!;)

lemar0
hodnocení

Díky za odpověď, prosím ještě informaci, kde se dá sehnat léčebný lak na nehty.
jaja28*
Tento léčebný lak - s názvem LOCERYL je vysoce účinné antimykotikum pro léčbu onychomykóz /plísní nehtů/.Na nehet se aplikuje jednou za týden. Po zaschnutí laku vznikne na nehtu depo. Odtud se účinná látka postupně uvolňuje a proniká celým nehtem. V nehtu je dosaženo vysoké koncentrace účinné látky, která působí na plísně i kvasinky dvojím efektem - zastavuje jejich růst a současně je hubí. Tuto mast vám předepíše lékař dermatolog - na kožním oddělení. Pokud je pro vás návštěva kožního lékaře z nějakého důvodu neschůdná tak se zkuste zeptat v Ústavu lékařské kosmetiky v Praze, kde tyto přípravky také používají. Zda je tento lak volně prodejný to opravdu nevím, ale myslím si že spíše ne. Nejlepší ale je užívat současně jak tablety tak i aplikovat lak, aby léčba byla vedena dvěma směry a tím se zvýší pravděpodobnost úplného a trvalého vyléčení onychomykozy.
jaja28*
Ještě jsem pro vás našla přesný popis léčebného laku i s aplikací. A skutečně je jen na předpis. Zde je odkaz lekarna.cz/...

akasa*
hodnocení

0x
Já tedy nevím,ale vyzkoušela bych nejdřív přírodní prostředky jako např.čajovníkový olej /Tea tree/ a nebo výtažek z grapefruitových jadérek Citrovital-ten je dobrý používat i vnitřně.Někde jsem četla,že když je kdekoliv na těle plísenˇ tak to znamená,že je s ní zamořené celé tělo a hlavně střeva.

mracenice
hodnocení

0x

Dobrý večer, mám stejný problém už 4 roky. První doktorka mi řekla, že mám 3 možnosti: léčbu za 5000,- strhnout nebo nechat být. Druhá dávala všelijaká mazání a chirurg mi strhnul levý nehet 3x a pravý 2x. Nepomohlo to. Třetí doktorka odsouhlasila postup té druhé. Nakonec jsem dostala léky (Nizoral), poté ještě něco (oboje svinstvo na játra) a mazala jsem. Nic nepomohlo. Doktorka rezignovala a řekla, že zbývá jen ocet. Ale chodte smradlavá do práce... Teď se mi to už rozšířilo i na nehet na palci u ruky. A máte pravdu v tom, že to BOLÍ! Žádná doktorka mi to nevěřila. Boty mám o číslo větší s pohodlnou špičkou, lodičky jsou pro mě utrpení. Navíc mě nebolí jen nehet, ale celý palec, to jsem lítala po všech možných doktorech, když přišli na to, že mám v prstu cystu, tak to přešlo. Rozšířilo se mi to ale i na druhou nohu a taky na ten prst u ruky. Jsem zoufalá, snad ještě jednou změním lékařku (i když tu stávající všichni chválí, že je rozumná a pečlivá) a zkusím tu pulzní léčbu za 5000. Po 4 letech jsem se dopracovala k tomu, že ta první doktorka měla pravdu, jsem ve stadiu, kdy už nic nedělám, jen mám z toho depky. Budu ráda, když se mi ozvete, jak na tom jste, a jestli náhodou jste neobjevila něco "zázračného".

mamika

Dobrý den, je třeba provést pročištění organismu, nejlépe přírodními bylinnýmy prostředky. Máte-li zájem o bližší informace, napište mi na mailikcz@seznam.cz, poradím

rsvedlich
Dobry den, taky uz si tu onychomykozu pestuju na nehtech u nohou od tanecnich (asi 20 let!), vzdycky mi rikaji, ze musim na kultivaci, ta je negativni, takze mi pak nemuzou nic predepsat. Ted se chystam opet k jine kozarce a budu pozadovat bez kultivace rovnou Lamysil, to jsem zjistila na jinem portalu. Zkuste si to vygooglovat, zadejte"plisen nehty"a vyleze vam spousta diskusnich for. Krome toho existuje snad i nejaka mykoporadna 84411156 (PO-PA 8-17). Ten Lamysil mam snad nejake vedlejsi ucinky nebo co, to jsem si jeste nezjistovala, a taky kojim, tak nevim, jestli mi to vubec nekdo predepise, ale je to muj asi nejvetsi zivotni sen: zbavit se tech ohyzdnych drevnatych pahejlu. Tak preji brzke uzdraveni. Renata

masu
hodnocení

0x

AHoj

jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi. Mám podobný problém. Také se stydím za vzhleded svých dvou nehtů, které mi má kožní lékařka ošetřuje již několik let. Teď jsem těhotná a tak nevím, zda mi vůbec může předepsat nějaké léky s antibiotiky. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Představa, že mě začnou léčit až po porudu a kojení je hrozná.

Děkuji za odpovědi*tanec*

tomina*
hodnocení

0x
Onychomykoza = plísen na nehtech se jak jste se mohli dočíst úspěšně léčí léky, vodičky typu BATRAFEN jsou naprosto neučinné. Doporučuji léčbu tabletkami, musíte se ovšem připravit na větší množství nežádoucích učinků,mezi hlavní připadí častá bolestivost zad a kloubů a nutné jaterní testy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nehty na nohou

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]