Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci rozvod,on ne!

Od: fučíková odpovědí: 4 změna:
Chci se zeptat jak postupovat,když se chci rozvést a manžel ne.Jsem vdaná,ale mám přítele se kterým jsem se rozhodla žít a nedávno jsem s ním i otěhotněla.Můj manžel o všem ví,ale stejně se rozvést nechce.Chce po mě abych prohlásila že dítě je jeho a že on ho bude vychovávat se mnou.Přitom jsme se o dítě společně s manželem snažili 3 roky,ale to není hlavní důvod rozvodu.Nedokážu s ním už dál žít.On se nechce rozvést za žádnou cenu a všechno mi trpí a nechce se ani odstěhovat z mého bytu,který jsem nabyla ještě před manželstvím.Prosím poraďte mi co mám udělat aby mi rozvodové papíry podepsal.Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

0x
Gusto, -ubohá vdova-, zní lépe, než -rozvedená panička-.*smich*
výtka
Upozornění od sys al bunda 10. 05. 2007 18:33:27

Pane kolego, myslím, že tahle rada neřeší pisatelčin problém a pisatelka by se mohla cítit dotčena. Pokud by to následovalo jako vtípek po realizovatelném návrhu řešení jejího problému, bylo by to výborné a neměl bych naprosto nic proti. Ale takto?
Hezký den.
Al

lulyi*
hodnocení

0x
ahoj.nevidim v tom ziaden problem aspon u nas na slovensku.bud sa treba poradit z pravnikom.alebo riesit to po svojom podat a hotovo.u nas je to tak ak manzelstvo nefunguje a je dokazane ze nezijete spolu intimne a ktomu mate priatela a babo tak rozvedie bez problemou.treba napisat dobre ziadost.ak by vas terajsi manzel ignoroval vyzvy k sudu tak vas rozvedu aj bez neho,ale jedno je iste do 300dni po provoplatnosti rozsudku je dieta pisane na jeho meno to znamena ak sa dieta narodi aj tak bude mat jeho priezvisko.aj stim budete mat problem.znova po sudoch.vela stastia.drzim vam palce a pevne nervy to hlavne potrebujete.

šťastná*
hodnocení

0x

I u nás nadále platí, že narodí-li se dítě za trvání manželství nebo do 300 dní po jeho právoplatném rozvodu, považuje se automaticky manžel za otce dítěte. Pokud chcete, aby otcem dítěte byl uveden Váš přítel, máte možnost do 6-ti měsíců po narození dítěte podat soudu návrh na popření otcovství manžela. Co se týče rozvodu, stačí, abyste podala na soud návrh na rozvod manželství. Manžel nemusí žádné rozvodové papíry podepisovat. Rozvodové řízení nevidím v současném stavu, jak ho popisujete, jako komplikovaný případ. Co se týká dítěte, můžete se pak obrátit na odbor péče o děti příslušného obecního či městského úřadu v místě bydliště. Pokud si můžete dovolit právníka, doporučuji. Přeji Vám, aby Vaše rozhodnutí bylo správné. Hodně štěstí!

hawatt*
hodnocení

0x
podepsat rozvodové papíry nemusí - jestliže jeden z manželů se rozvést chce, nemá ten druhý (až na velikánské výjimky typu když je odkázán na vozejk a nemá se jak o sebe starat apod.) šanci mu v tom zabránit.
co se týče otcovství. existuje právní domněnka, že otcem dítěte je manžel - tato domněnka je vyratitelná do 6měsíců od narození dítěte a to žalobou na popření otcovství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rozvodove papiry

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]