Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělení dědictví

Od: jarm® odpovědí: 8 změna:

jak se posuzuje moje dědictví (po rodičích) v průběhu manželství. Toto dědictví nebude námi manželi zhodnocováno(pozemky)K dělení je manžel se svými 3dětmi, které jsou moje nevlastní a já se svými vlastními 2 dětmi. Jak se rozdělí tento majetek, kdyby se něco stalo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

3x

Myslím,. že tu tuto otázku pokládáte už potřetí. Nestačily Vám předchozí odpovědi? Nastudujte §460 a násl. občanského zák.

Ze zákona po Vašich rodičích nebude dědit ani Váš manžel, ani Vaše děti, vlastní ani nevlastní. Např. po Vašem otci bude dědit Vaše matka, Vy a Vaši sourozenci, všichni rovným dílem.

Pokud byste zemřela Vy, ze zákona by po Vás dědil manžel a vlastní děti, všichni rovným dílem. Pokud nechcete, aby dědil manžel, stačí napsat závěť a v ní ho vynechat.

hodnocení

Děkuji moc za radu, všichni jste mi dobře radili, všem vám děkuji

hodnocení

2x

Po rodičích (pokud nesepsali závěť) budete dědit Vy polovinu a Vaše děti polovinu. Dědictví po rodičích nespadá do BVM a je jen Vaše a dětí, nikoliv na manžela.

ICQ 55180641

hodnocení

Děkuji za jednoznačnou a srozumitelnou odpověď. Kde v zákoně toto najdu - můžete poradit? Pokud toto platí, jsem úplně klidná, protože s manželovými dětmi nemám dobrý vztah. Tento vztah je jen o tom co je tatínkovo a co bude jejich.

zkuste podrobnosti a zkušenost s dědění, kolací a odvoláváním ICQ 55180641

nebo občanský zákoník business.center.cz/...

jabraka*

Jarm:

tuto situaci velice dobře chápu,totéž jsem prožíval se svou matkou,která si vzala velice hodného chlapa.Jeho děti,hromada hodných sobců.Po tátově smrti by se nejraději soudili i o věci,které byly mé matky osobně.Ale pro ně to bylo vše tátovo.Třeba na chalupě sbírka prastarých žehliček a různého litinového nádobí,visícího jako dekorace na zdi.Matka to měla po babičce a oni to nechali dodatečně ocenit jako pozůstalost.Po smrti mé matky zabavili chalupu a teprve na zákrok notáře mi milostivě nechali komůrku pro přespání(rekreační)Přesto,že vlastně mám nárok na podíl užívání celé chalupy.Ale nakonec jsem se na nároky vykašlal aby byl klid.

JABRAKA

hodnocení

odpověď pro jabraka: pokud to nebudu mít všechno ošetřeno tak do toho nejdu - budeme žít tak jak už 12 roků. V případě neošetření a nemít podporu v zákoně nebo ve smlouvě bych od dětiček svého partnera mohla očekávat stejný scénář jako vy.

jabraka*
hodnocení

0x

Formulace je trochu nepřesná,majetek jsi zdědila po rodičích,tedy jsi plným majitelem ty.Samozřejmě je zapsán v katastru nemovitostí na tvé jméno.Pokud by zůstali po tobě děti a manžel,dědí každý z nich třetinu.Pokud by odešel manžel dříve,nedostanou jeho děti nic.Jen z manželova osobního majetku.Stejnou situací jsem si před lety prošel i já.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]