Nejste přihlášen/a.
zdravím, mám problémy s prostatou teprve krátce, ale kamarád mi doporučil masáž prostaty, že prý to není nic divného, že je to i příjemné a hlavně že by mi to mohlo pomoct.
Popravdě nevím co od toho čekat, zázraky to zřejmě nebudou, ale kdyby mi to mohlo pomoct...
Nyní k mé otázce: máte s tímto někdo praktické zkušenosti? Opravdu to nic není a pomáhá to?
2. je lepší dělat to sám, nebo zkusit zapojit partnerku? Ovšem nevím jak jí to vysvětlit. Dosud jsme na takovéhle věci nenarazili - vlasntě to nebylo potřeba a nerad bych byl za úchyla.
3. Prý tuto masáž dělají i v některých masérských salonech, ovšem tedy nevím v kterých. Zatím jsem našel jen ty vyloženě erotické a s tím bych měl problém...
děkuji za rady!
Luboš
Wikipedie:
Masáž prostaty je součástí rektálního vyšetření při diagnostikaci rakoviny prostaty a k získání sekretů prostaty k dalšímu vyšetření pod mikroskopem.
Několik lékařů se v 90. letech 20. století pokoušelo pomocí masáže prostaty a antibiotik léčit chronickou bakteriální prostatitidu a benigní prostatickou hyperplazii. Novější výzkumy však ukázaly, že masáž prostaty nemá viditelný pozitivní efekt na léčbu ve srovnání se samotnými antibiotiky. Masáž prostaty navíc může být velmi nebezpečná zhoršovaním nebo způsoběním jiných potíží.
==================================
Já jsem se při prvních náznacích problémů svěřil do péče urologa a přes mírně zvětšenou prostatu jsem léta v pohodě. Vám to taky mohu jen doporučit. Ono asi nebude náhoda, že při pátrání po masážních salónech naráříte jen na ty vysloveně erotické.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.