Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou - stržená částka nesouhlasí

Od: jabra* odpovědí: 8 změna:
zdravím,
jako každý večer jsem se koukal na stav svého účtu u e*anky a čumim jak puk. nalézám zde položku v blokovaných částkách v hodnotě 2604kč... kterou jsem prý zaplatil kartou v OBI. problém ovšem je v tom, že v obi jsem sice byl s plánem koupě digestoře za 1699, ale u pokladny mi čtečkou načetla 2099 (měly bordel v cenovkách), tak jsem řekl, že to nechci. bohužel už měla moji kartu v ruce pokladní a já si ani nevšiml jestli mi ji projela terminálem. nic jsem samozřejmě nekupoval, takže ani žádná učtenka... a i kdyby, tak to stálo 2099 a ne 2604 kč, který mi strhla banka... co mám teď dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jakých blokovaných částkách? Je to tedy strženo nebo ne? Nu bránit se můžeš v OBI i s výpisem od banky pokud něco opravdu bylo strženo- číslo karty atd...
jabra*
hodnocení

v mém internet bankingu znamená blokovaná částka něco jako kasička do které se převádějí platby kartou, výběry z bankomatu atp... částky jsou mi samozřejmě okamžitě strženy, ale až po nějakém čase se transakce převedou do výpisu pohybů. dnes jsem volal do banky, paní povídala, že podá návrh na storno pohybu, ale že se to prý pravděpodobně nebude OBI líbit... taky že ne a storno odmítli, tak jdu zítra podat písemnou reklamaci za neoprávněnou platbu, v bance mi s tím prý pomůžou.

yurek*
hodnocení

0x
Zeptejte se v bance co to má znamenat a udělejte vítr v OBI.

eleanor*
hodnocení

0x
Nějakou dobu jsem pracovala v bance.A občas se stane že si u obchodníka strhnou jinou částku než by měli.Je potřeba aby jste zašel do banky a podal reklamaci na tu konkrétní platbu, ale bohužel to neni vyřízeno v krátké době,může to trvat i měsíc a poté Vás banka vyrozumí,že ta transakce byla neoprávněná a ten obchod,co si částku připsal na svůj účet bude mít povinnost Vám to vrátit.Taky se připravte na to,že by se ten obchod mohl chránit,že jste si zboží vzal, neustupujte,určitě tam někde byla kamera,která to zachycuje.Ale snad takové problémy se nevyskytnou,radím nejlépe do banky.Držim palce:)
Proč to dělat složitě...ano na banku zajít, hlavně mě osobně neni jasný jestli ta blokovaná platba je stržená? Ale zašel bych taky do obchodu aby na to koukli, moc dobře vim že i v obchodě mají většinou velké možnosti kontroly plateb ;)
jabra*
hodnocení

děkuji, již jsem v kolotoči...

jabra*
hodnocení

tak se hlásím jak to vypadá... nakonec jsem musel napsat přímo OBI tohle:
Dobrý den. Dne 12/4/08 jsem navštívil OBI se záměrem koupit digestoř. Vybral jsem si za cenu 1699kč, u pokladny mi však načetla 2099kč, šel jsem tedy zboží vrátit a šel domu s nepořízenou. O pár dní později jsem ve výpise z účtu našel položku 2674Kč kterou mi odečetla banka za platbu kartou v OBI! 2099=2674? a ještě k tomu jsem NIC opakuji NIC nekupoval! šel jsem tedy reklamovat neoprávněnou platbu kartou. Ukázali mi, že jsem prý nakoupil pletivo, sazenice, květináče a kopec dalších věcí... nakonec paní z reklamačního přinesla stvrzenku s mým podpisem... samozřejmě podpis se vzrorem na kartě je na světelné roky vzdálen a nakonec i paní uznala, že to musela podepisovat nějaká žena... když jsem chtěl vidět záznamy z kamer, tak prý nesmějí archivovat déle než 14 dní. Nakonec s dotazem co mám dělat se chci zeptat zda školíte pokladní na povinnost kontrolovat shody podpisů... zřejmě ne. takže jsem někomu zaplatil jeho nákup a nikdo se nepodivuje nad tím, že o tom nic nevím.
až do teď jsem čekal na papírovej výpis z účtu. číslo karty se shodovalo, já však přísahám, že jsem nic nebral, nezadával pin ani nepodepisoval stvrzenku. zítra mám volat na reklamační oddělení, tak se chci připravit co mě čeká.

evicka*
hodnocení

0x
Pokud se stane, že v obchodě provedou platbu kartou a spletou se, na platebním terminálu zadají jinou částku apod., musíme trvat na tom, aby bylo okamžitě provedeno storno dané platby na platebním terminálu. O čemž nám jsou povini vydat stvrzenku jako za nákup, ale s mínusovou položkou.
Abychom měli jistotu, že nás někdo nepodepíše, vyžádáme si ve své bance kartu, kterou na kterou jsme oprávněni nakupovat pouze po zadání pinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma blokovaná částka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]