Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ZČU-předmět německé trestní právo

Od: luciek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mohl by mi prosím někdo pomoci?- chtěla bych si podat přihlášku na ZČU v Plzni na fakultu právnickou. V informacích o přijímačkách žádné zvláštní požadavky nejsou (klasicky maturitní vysvědčení apod.). Mám zájem o katedru trestího práva. Když jsem se o ní informovala na jejich stránkách tak tam byly vypsány předměty a mezi nimi i Německé trestí právo-jeho přednášky jsou v němčině a poté se musí skládat z tohoto předmětu zkouška asi také v němčině. Jsem z toho zmatená, německy se neučím(jen anglicky, rusky a francouzsky) a bojím se , že kvůli tomuto bych měla znemožněný přístup na tuto školu... Nevyznáte se v tomto někdo?-jestli to třeba nejsou jen nepovinné přeměty nebo nevím co...Myslíte že je možné, aby byli takto studenti "diskriminováni" (hodně v uvozovkách) tím, že se neučí německy a tím pádem nemohou na tento onr? Děkuji moc! L.

doplněno 19.11.08 21:03:

V informacích k přijímacímu řízení je uvedeno: Při hodnocení uchazeče nebude přihlíženo ke středoškolskému prospěchu ani k výsledkům maturitní zkoušky. Rovněž nebude přihlíženo k jazykovým znalostem uchazeče a jeho případné kvalifikaci v tomto oboru.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Radsi bych tam zavolal.

luciek*
hodnocení

To jste mi moc nepomohl:( Ale stejně díky za odezvu...myslela jsem jestli tu není někdo, kdo tam třeba studuje...

qwertz*

Podívej se na internetu na stránky školy a hledej Sylaby předmětu (osnova, rozsah, ...) Zpravidla tam bývá uvedeno, pro jaké obory je předmět určen a zda je povinný, povinně volitelný či volitelný. Nebo zavolej na studijní oddělení příslušné fakulty.

jarmik*
hodnocení

0x

V Plzni jsem nestudoval, ale VELICE pochybuju, že by byl tento obor povinný, jednak, že je to cizí právo a jednak v cizím jazyce. Vypadá to jako typický volitelný obor.

(Jinak ohledně zavolání na katedru si dovolím poznamenat, že schopnost zvednout bez odkladu telefon a prostě se zeptat, co potřebuju vědět, abych něco zařídil, i když se mi třeba nikam volat nechce, je základ práce právníka...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maturitní vysvědčení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]