Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat škola určila Cyklistický kurz jako povinou součást kvalifikace a jediný důvod pro neúčast bylo uvedeno zdravotní potvrzení od lékaře. Obvodný lékař po vysetření a konzultaci s odděleným Fakultní Nemocnice Pardubice došel k závěru že kvůli zranění "Ruptura úponové šlachy stehenní svalu", které jsem sice prodělal už v roce 2018, ale následky stále trvají. (v roce 2018 šlo o týden v nemocnici, 2 měsíce doma na lůžku jako "ležák" a další 2 měsíce rehabilitace, abych mohl vůbec chodit.) Už ve zprávě od Prímaře Dětské chirurgie z 2018 (V době zranění jsem byl nezletilý 15let, momentálně mi je 22 let) mám přísně zakázáno nohu namáhat, kvůli možnosti recidivy, tentokrát bych musel podstoupit operaci a nejsem si jištý zda by pojištovna vše proplatila když bych vědomě porušil zákaz v lékařské zprávě. Škola potvrzení odmítnula bez udání důvodu (ve skutečnosti jen podle slov zástupce ředitele kvůli "nadměrnému počtu omluvenek z nesmyslných důvodů, tedy jste všichni zdravý a můžete se účastnit kurzu". Spíše jde tedy o to že omluvenky ze smysplných důvodů se ztratily ve větším množství a byli schozeny ze stolu spolu s ostatnými.). Má škola na něco takového právo? a pokud ne můžu se nějak bránit, případně pokud škola nebude ani ochotná převzít za své rozhodnutí a naše zdraví zodpovědnost a nedá nám písemné vyjádření ve kterém se k tomu zavazuje.
Škola tu omluvenku přijmout musí. Ovšem další věc je jestli hodláte po zbytek života kynout na gauči nebo chcete i něco dělat. Teď je vám 22 takže když si tu šlachu zase urvete tak vám ji přišijí a za 2 měsíce budete běhat jak to dělají sportovci. Nebo prostě počkáte a ona se jednoho krásného dne nejspíš stejně utrhne sama. Jenže to už budete mít 50, vážit 150 a hojit se to bude 2 roky...
Škola vyjádření respektovat musí. Tohle ani náhodou není nesmyslný důvod... Bránit se můžeš celkem snadno, stačí škole oznámit že bys to musel řešit s inspekcí. Ale dá se čekat i šikana že sis dovolil "se ozvat".. Normální učitel by s takovouhle omluvenkou problém neměl, takže evidentně tam normální nejsou...
Ale, urvaná šlacha a nechali to místo operace jen "vyhnít" že to někam přiroste samo, s trvalýma následkama.. Možná by bylo lepší urvat si to znova a dostat se pod kudlu k dobrýmu doktorovi kdy by to dali do kupy pořádně... Resp. vynechat to urvání . Tohle by mělo jít vyřešit abys mohl fungovat normálně.. No ale pokud nemáš známosti nebo prachy, tak se to nejspíš bude řešit jen když to urveš...
Cyklokurz jako takový by byl fajn, je škoda nejet tam bez vážnýho důvodu.
Rozumný instruktor když uvidí tu zprávu, tak tě z kurzu vyhodí že tam nemáš co dělat a zástupce školy zjebe..
Mne teda těch 7 let hodně zaráží, když znám lidi po operacích páteře, výměně kloubů, plastikách vazů, co opět plně sportují. Nevím ale všechno, jen to, že datum na omluvence musí být aktuální. Další vyšetření nemusíš absolvovat, když omluvenku vystaví cíleně na tuto akci obvoďák / dnes praktik/. To jako od 15 let necvičíš ani v TV?
Evidentně 7 let byl úraz a zpráva po něm. Omluvenka čerstvá. To je jak ten blábol že je na FTVS, taky vycucaný z prstu od někoho kdo pobral jen první větu..
Urvaná šlacha a takovýhle následky.. Přijde mi to že zdravotnictví ušetřilo za operaci a prostě to nechali vyhnít. Nestěžuje si tak to nikdo dál neřeší.. To by potvrdil/ vyvrátil dobrej ortoped..
Bude záležet o jakou kvalifikaci se jedná. Na mistrovství republiky? Tour de France? Nebo závody kolem rybníka někde v Kotěhůlkách? Ale jestli jde o cyklistickou kvalifikaci těžko se někam kvalifkujete když nemůžete na kolo.
nemá na to právo. vy potřebujete abyste měl potvrzené, že jste jim dodal relevatnní důvody, tedy tu lékařskou zprávu, nechte si tedy podespat o orazítkovat kopii, případně pošlete datovou schránkou. účastnit se kurzu nebudete, ale neznamená to, že v době kurzu máte frei, měl byste si domluvit se školou náhradní program (neuvádíte, o jakou školu se jedná a může to být podstatné, pokud např., studujete obor, kde je fyzický předpoklad nutný, např. záchranář atp., v takovém případě byste neměl být do studia vůbec přijat)
Mluvíš teda o FTVS? Jak děláš ostatní zkoušky a zápočty s takovým omezením? Proč jsi na tu školu šel? Chápu, že miluješ sport a není fér se ho kvůli zranění vzdávat i pasivního sportu, ale takhle škola vyžaduje fyzické zkoušky při studiu. I když odpověď studentů na cyklictický kurz na FTVS by určitě nebyla horda omluvenek od lékařů. Tak je to cyklistický kurz na střední (většinou druhý ročník, 16-17 let)? Když nepřijali vyjádření lékaře, tak dej omluvenku výš.
elisa24, kde jste tu FTVS vzali? Nic takového nenapsal!
To jen někdo v diskusi napsal, kdybys byl studentem FTVS, tak...
Na středních školách je cyklist.kurz součástí klasifikace, což kurzy jako lyžařský, plavecký či turistický jsou a hodnotí se v rámci TV.
Ty chudinko malá nešťastná lukinečku, to lékařské potvrzení 7 let staré bude tvoje nebohé těléčko devastovat až do krematoria? Opravdu nejsi schopný pohybu na kole, chudáčku nešťastná? A do školy tě vozí maminka na kočárku? Že se nestydíš! Jestli vás v té škole je víc takových ulejváků, tak se nedivím, že omluvenky letěly hupem se stolu. Celý život závodně sportuji, a je mi 3x, možná i 4x víc než tobě, tak o úrazech, a měl jsem i horší, něco vím. Vzpamatuj se!
zdravotní stav nezdravotní stav, prostě i kdybys jim napsal, že nechceš, tak škola s tím nic neudělá ...já něco podobného kdysi řešil na základce když jsme měli mít lyžák...sice už si nepamatuju detaily, proč jsem oficiálně tehda nejel (myslím, že to tehda nebylo zrovna moc finančně přijatelné), ale pointa byla, že škola taky nálehala jak musím musím nebo to a tamto...po několika textových výměnách názorů v žákovské, kdy to škola nerespekovatala, máti naběhla do školy, zjebala je tam na 3 doby, oznámila jim, že tam prostě nepojedu i kdyby se na hlavu stavěli a bylo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.