Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stížnost - pedagogicko-psychologická poradna

Od: lemar0 odpovědí: 4 změna:
Můj syn chodil do pedagogicko-psychologické poradny od 1.třídy. Má dysgrafii a dysortografii. V základní škole chodil na doučování. Úlevu měl na český jazyk. V 8. třídě mu dokonce doktorka rozšířila úlevu i na angličtinu. V 9. třídě mi řekli, že jeho vada je způsobena pubertou a že neodpovídá nějakým normám v Evropské unii. A hlavně ho vyšetřoval nějaký doktor a po dobu 8 let jsme chodili k doktorce. Chtěla jsem s ní mluvit, ale nebylo mi to dovoleno. Zajímala jsem se o to, zda tato vada zmizí a bylo mi řečeno, že ne. Syn je teď v druhém ročníku v učilišti a má problémy s češtinou. Píše tak, že to ani sám po sobě nepřečte. Můžete mi někdo poradit, kam se obrátit, když nejsem spokolená se závěry pedagogicko-psychologické poradny?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

0x
A co jít znovu za tou původní doktorkou, přece je nějaká možnost se s ní spojit.
Jsou taky speciální učiliště pro děti s dys.

mil®
hodnocení

0x
Toto je odbornice. Zkuste to u ní.
zelinkova.cz/...

nitai
hodnocení

0x
Doporucuji upravit stravu. Vyradit junk food vseho druhu (hl. umela sladidla), cukr a naopak jist co nejvic cerstve zeleniny a ovoce. Bylinky jako gingko by take mohly pomoci.

zwiki*
hodnocení

0x
Můj syn měl podobné problémy,ale...měli jsme denně s ním cvičit ,co jsem nakoupil knížek a všeho na procvičování mozku.Všechna denní péče se vyplatila a vše se zlepšilo.Ikdyž v učení z angličtiny neprospěl tak proč naříkat.Nevím zda v tomto věku ještě tyto problémy zmizí u vašeho syna,ale přeju vše dobré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dysortografie

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]