Cheesecake je oblíbený koláč, který obsahuje hodně bílkovin. Ale jde to ještě zdravěji, aby byl vhodný i pro fitness stravu?
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
60 min
Ingredience:
200g jemné ovesné vločky
70g mletých ořechů (vlašské, lískové, madle nebo směs ořechů)
30g másla
100ml mléka
750g tvarohu (nízkotučný nebo polotučný dle kalorií)
150ml mléka
20g cukru
3 vejce
vanilkový lusk nebo vanilkový cukr
Postup přípravy receptu:
Ovesné vločky namočíme do horkého mléka (100ml) a necháme 5 minut v přikryté nádobě nabobtnat. Po té je zcedíme od přebytečného mléka. Přidáme mleté ořechy, rozpuštěné máslo, promícháme a dáme do pečící formy vyložené pečícím papírem. Směs uhladíme na dno formy a dáme péct na 170°C na 10 minut.
Mezitím si připravíme náplň smíchámím všech ingrediencí. Doporučuji smíchat šlehačem, aby směs byla hezky promíchaná. Zabere to chvíličku.
Po 10 minutých vyjmene z trouby a přidáme náplň. Pokračujeme v pečení na 170°C přibližně 60 minut. Sledujte zda zvrchu moc rychle nehnědne a pokud ano ztlumte na 150°C (a čas pečení prodlužte o 10 minut).
Po hodině pečení cheesecake vyndejte z trouby a nechejte ho vychladnout. Na začátku je náplň celkem tekutá - tvaroh musí vychladnout, aby ztuhnul.
Celý zdravý fitness cheesecake obsahuje: 2315kcal (kilokalorií), 152g bílkovin, 191g sacharidů a 102g tuků (tvaroh nízkotučný, mléko polotučné, vlašské ořechy). Váží přibližně 1,4kg.