Skotské vejce je zajímavá kombinace "karbanátku", ve kterém je vejce na měkko. Překvapíte tak snadno svou rodinu.
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
30 min
Ingredience:
mleté maso
vejce
koření
sůl
hladká mouka
strouhanka
Postup přípravy receptu:
Dejte vařit vodu a až bude vřít přidejte vejce a vařte 6 minut. Pokud nechcete výsledné vejce na měkko, máte o dost snažší přípravu a nemusíte tolik hlídat čas. Vejce na tvrdo se vaří 10 minut.
Po 6ti minutách prudce zchlaďte vejce - vyjměte vejce lžící z vaří vody a dejte je do studené vody s ledem na 5 minut.
Vejce s citem oloupejte - pozor mají tekutý žloutek, nebudou tak pevná jak jste zvyklí.
Mleté maso by mělo být hodně jemné. Pokud si ho melete sami, projeďte ho v mlýnku 2x. Pak jej ochuťte dle svého.
Z mletého masa si v ruce utvořte placičku a do ní vejce obalte. Můžete si vypomoct potravinovou folií.
Obalte v hladké mouce, vejci a strouhance. Klasický trojobal.
Smažte v dostatečném množství oleje (friťák je ideální) 3-4 minuty.
Po usmažení je nechtejte 2 minuty odpočinout a hurá do nich.