Přidat komentář

jméno:  [ověřit nick]
 

 

Tip: na uživatele se můžete odkázat: @uzivatel, na vyhledávání na poradně: #hledaný+výraz.

Upozornění: Pokud neznáte pravidla poradny, neváhejte si nejdříve přečíst pravidla poradny (v novém okně).


Komentáře

Od: trnca Datum: 22. 12. 2015 20:47:07

Kuře na paprice dělám jednoduššeji a rychleji...

Na trošce omastku dám dozlata udělat velmi pomalu jemně nakrájenou cibuli.

Než se udělá, nakrájím na kousky kuřecí maso. Většinou používám stehenní řízky, ale je možné použít i jiné kousky.

Odtáhnu zlatou cibulku z ohně a vmíchám dobrou papriku. Zamíchám a přidám kousky masa a mírně. Opět promíchám a dám pod pokličkou na velmi mírný oheň. Maso si pustí šťávu. Po chvilce podliji trochou vody (nebo vývaru) a dusím doměkka...cca 20 - 30 min.

Zaliji mlékem a uvedu do varu. Připravím trochu smetany nebo mléka s rozvedlanou moukou. Opět stánu oheň a vliji to do omáčky. Nechám provařit a pokud je potřeba ještě dochutím solí a nebo lžičkou másla.

U této verze (se kterou jsem se poprvé setkala v roce 1980 v jednom hotelu na Šumavě) mě těší to, že se snadněji konzumuje.. a děti nejsou upatlané až za ušima...a také, že je vše rychle hotovo a chutná výborně :)

 

 

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]