Francouzské palačinky
Je mnoho receptů na francouzské palačinky, ale jen pár opravdu správných. Mezi ně patří i tento.
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
30 min
Ingredience:
4 vejce
250g hladká mouka
125g mletý cukr nebo cukr krupice
0,5L mléka
80g máslo
sůl
olej
vanilka
Postup přípravy receptu:
- Máslo povaříme 7-8 minut, abychom ho zbavili vody.
- V druhé nádobě smícháme vejce, cukr, sůl a vymícháme metličkou. Po promíchání přidáme mouku a opět dokonale promícháme.
- V další nádobě smícháme mléko s lžící oleje a přidáme vanilku případně vanilkový cukr. Smícháme a přidáme převařené máslo. Ohřejeme na teplotu těla (hezky vlažné).
- Obě nádoby smícháme a metličkou pořádně promícháme.
- Těsto přecedíme přes síto a uložíme na 2 hodiny do lednice.
- Pánev necháme rozpálit a vytřeme obrouskem namočeným v oleji. Na střední teplotě usmažíme palačinku.
- Vrcholem je lžíce másla rozpuštěná na pánvi, ke které se přidají 2 lžíce třtinového cukru, velký panák pomerančového džusu. Po rozmíchání přidáme palačinky složené na 1/4 a prohřejeme 2 minuty. Po té můžeme flambovat Grand Marnierem a hotovo.
Hodnocení receptu:
3 z 5, hodnoceno: 2x přenos dat...
Zpět na další recepty tenhle recept vypadá reálně a chutně. Doporučuji vyzkoušet.