Čočka na kyselo
Čočka na kyselo je celkem tradiční jídlo na Nový rok a spousta lidí si bez ní nedokáže představit začátek dalšího roku.
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
30 min
Ingredience:
3 lžíce hladké mouky
500g přebrané čočky
50g oleje nebo jiného tuku
1 menší cibule
ocet a sůl
Postup přípravy receptu:
- Přebranou a propranou čočku namočíme dostudené vody minimálně na hodinu. Ideálně přes noc a můžeme použít i vlažnou vodu, aby změkla rychleji.
- Čočku uvaříme do měkka a slijeme přebytečnou vodu.
- V jiném hrnci osmažíme na oleji na drobno nakrájenou cibuli do zlatova a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška.
- Jíšku vmícháme do čočky, povaříme a přidáme ocet a sůl dle chuti.
- Čočka na kyselo se podává s osmaženým párkem, volským okem, okurkou.
Hodnocení receptu:
5 z 5, hodnoceno: 2x přenos dat...
Zpět na další recepty Chybí mi tam bobkový list, se kterým se vaří...
Případně dochucení česnekem a majoránkou. A místo octa raději lák z okurek, má to lepší chuť.