Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení přes kabel LAN do wifi routeru

Od: honzula* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, přečetl sem si tu celou tu debatu o tom propojování a došel sem k závěru že si tu naznačoval něco o wifi routeru což mam já. Wifi už mi nevyhovuje, protože...to tu nebudu rozpitvávat. No a koupil sem si lan kabel a píchnul to do routeru kam je bodnutej i kabel z toho PC na kterém je ten pevný (stabilní net). Ale nejde to. U sebe sem zkoušel to měnit jako to moje IP ADRESS->to sem tam napsal tu svojí pak masku co tam je s nulou na konci a nakonec výhozí IP nedy to druhé s o číslem menším nebo větším, zkušel sem to rošádovat, ale stále nic. Opravdu si nevím rady, prosim poraď/te mi děkuju moc Honza.

775930502 to je moje tel. číslo protože s tohodle psaní to moc nepobírám a pletu se, nebo můžu případně poslat qip nebo skyp, ale raději se obracejte prosím na e-meil tam vám vždy odepíšu a pak to můžem vyřešit po telefonu, děkuji a brzo se ozvěte!

Tuto debatu sem četl mezi maverickem a jaromirem89 nebo jak to bylo a velice mě to zaujalo neboď mam stejný problém :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak předně pokud máš wifi router tak nevidim problém v tom aby ti net na wifi šel a na lan ne. Pokud máš aktivované dhcp (router přiděluje adresy sám) tak stačí všechny adresy smazat a nechat aby přiřadil adresu sám router. Pokud to doplňuješ natvrdo tak dej ip ze stejného rozsahu jako je to první pc (např 10.0.0.1 tak dáš 10.0.0.2) masku nech stejnou (většinou 255.255.255.0) a výchozí bránu a dns dej ip adresu routeru pak by ti to mělo běhat bez problémů. Čili zkus obě varianty, pak můžem řešit případné problémy ;)
P.S. být tebou tak tu ten telefon nedávám, nejde o fórum ale o některé lidi co to zneužívají
honzula*
hodnocení

Jo díky, ale rozfachal sem to i tak, jen sem prostě šel na dls stránku tam byl návod na domácí síť, ale i tak sem musel něco zkoušet, trvalo mi to jen 7 hodin :D! A mimohodem dík za radu udělal sem to stejně tak jak si řekl takže to fachá výborně jen teď fotrík závidí rychlejší net a když sněží nebo proší tak už mi to nepadá :) Měj se a dík :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma moje ip

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]