Deset let stará myčka Zanussi ZW 4104 začla špatně napouštět vodu. Opravář profouknul hadičky, ale postupně došlo k úplnému přerušení napouštění. Vyzkoušel jsem vstupní magnetický ventil, který pracuje však dobře. Za každou radu či odkaz předem děkuji.
Desetiletá myčka je na hranici projektované životnosti. Je zralá na výměnu za novou. Co znamená "profouknul hadičky"? O jaké hadičky šlo? Není myčka již zanesena vodním kamenem?
Opravář profukoval jednotlivé trubičky ve spodní části zevnitř myčky a při tom se snažil skrýt své know how. Minulý týden jsem se snažil o profouknutí všech možných hadiček po rozdělání vnějších krytů. Možná, že myčka je na hraně životnosti, ale přesto ji používáme při ručním dolévání vody. Než koupím novou, chtěl bych se přesvědčit o tom, zda to není v nějaké maličkosti. Možná, že vstupní filtr "zřejmě s aktivním uhlím" už je neprůchodný. Budu rád za každou radu, či informaci.
vestanko*
Při návštěvě servisu mi bylo sděleno, že se zanáší systém trubiček a nádrží v spodní části (vně vany), který se musí prolít "kyselinou" cena opravy bude stát cca 1500Kč tak uvidím.
Myčka je opravená, platil jsem 1200Kč za 3h práce a čistící prostředek. Fígl je v tom, že věděli, kde to vyčistit. Servisáci toho moc neřekli v čem je problém, ale zřejmě se jedná o zanesení přívodní hadičky k čidlu, který hlídá hladinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.