Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka Zanussi nenapouští vodu

Od: vestanko* odpovědí: 5 změna:
Deset let stará myčka Zanussi ZW 4104 začla špatně napouštět vodu. Opravář profouknul hadičky, ale postupně došlo k úplnému přerušení napouštění. Vyzkoušel jsem vstupní magnetický ventil, který pracuje však dobře. Za každou radu či odkaz předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
Desetiletá myčka je na hranici projektované životnosti. Je zralá na výměnu za novou.
Co znamená "profouknul hadičky"? O jaké hadičky šlo? Není myčka již zanesena vodním kamenem?

vestanko*
hodnocení

Opravář profukoval jednotlivé trubičky ve spodní části zevnitř myčky a při tom se snažil skrýt své know how. Minulý týden jsem se snažil o profouknutí všech možných hadiček po rozdělání vnějších krytů. Možná, že myčka je na hraně životnosti, ale přesto ji používáme při ručním dolévání vody. Než koupím novou, chtěl bych se přesvědčit o tom, zda to není v nějaké maličkosti. Možná, že vstupní filtr "zřejmě s aktivním uhlím" už je neprůchodný. Budu rád za každou radu, či informaci.

vestanko*

Při návštěvě servisu mi bylo sděleno, že se zanáší systém trubiček a nádrží v spodní části (vně vany), který se musí prolít "kyselinou" cena opravy bude stát cca 1500Kč tak uvidím.

al bunda*
Jo, vodní kámen, to je prevít...

vestanko*
hodnocení

0x
Myčka je opravená, platil jsem 1200Kč za 3h práce a čistící prostředek. Fígl je v tom, že věděli, kde to vyčistit. Servisáci toho moc neřekli v čem je problém, ale zřejmě se jedná o zanesení přívodní hadičky k čidlu, který hlídá hladinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma myčka nenapouští vodu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]