Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zenerova dioda identifikace

Od: romanh odpovědí: 10 změna:

Ahoj, dokáže někdo identifikovat hodnoty zenerových diod odnačených na základní desce řezacího plotru GOLDCUT 2010A jako D11 aD13? Děkuji.

Zenerova dioda identifikace
Zenerova dioda identifikace #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

2x

A kdo ti řek, že tojsou zenerky? Vidím to na obyč. diody usměrňovací. Volba dle nejvyššího napětí v záv. stavu. Jinak

viz výše- sehnat schema.

romanh
hodnocení

Ahoj, más pravdu, měly by to být tyhle:low capacitance Schottky diodes. Schema nevím kde sehnat.

hodnocení

0x

Tak podle rozmazaného obrázku,asi těžko.:( Snad podle schéma,pokud ho někdo má.:-D

romanh
hodnocení

Ten druhý obrázek je stažený z internetu, aby bylo vidět, jak to vypadalo. Dával jsem to i jinde a někdo mi psal: "jak vám, že tam mají být diody".

hodnocení

0x

1. Takto su zapuzdrene rozne druhy diod, nemusi to byt zenerka.

2. Cim mate podoprene podozrenie na ich poruchu?

3. Bez schemy situaciu tazko vyriesite, urcite nezacnite bezhlavo menit suciastky a pajkovat na doske. Zaklad je vediet, co robim, preco to robim a mat to spravne zmerane.

romanh
hodnocení

Máte pravdu, měly by to být tyhle: low capacitance Schottky diodesTy diody neměly poruchu, ale po nárazu na USBport se port odtrhl a dvě diody odsřihl. Port jsem vyměnil.

hodnocení

0x

Podle čeho chceš identifikovat součástky, které na desce chybí? Bez schematu ani ťuk!

doplněno 23.03.23 22:54:

Podle nápisů na desce nepoznáš vůbec nic, ty jen označují pozice a druh součástek. Ovšem po tom upřesnění (Schottky a USB konektor se dá odhadnout, že jde tedy o rychlé ochranné diody USB konektoru. Takže by měly stačit běžné Schottky na min.U=5V a Imax= 0,5A. Podle parametrů najdi v datasheetu.

romanh
hodnocení

No tak myslel jsem podle těch nápisů na desce. Kdybych měl schema, tak se neptám.

lmgify
hodnocení

0x

To vypadá jako nějaké ochranné diody pro ten USB konektor. Nešlo by to odtrasovat a zjistit, kam ty cesty od nich vedou? Pak by stačila libovolná dioda na 5V.

romanh
hodnocení

Ahoj, más pravdu, měly by to být tyhle:low capacitance Schottky diodes. "Odtrasovat to.." Tak dobrej bohužel nejsem. *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zenerova dioda

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]