Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co způsobuje samovolné vypínání a zapínání

Od: jarcik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, týden po záruční době, se plazmová televize - Fokus začala sama vypínat a následně sama zapínat. Někdy vydrží běžet celý den, jindy "vypíná a znovu zapíná" třeba 5x za den. Uváděná servisní firma je v likvidaci, sehnala jsem opráváře, který mi byl ochoten toto spravit (výměna napájecího zdroje, cena 3500,- Kč) ovšem bez dokladu. Výměnu provedl, já zaplatila a závada trvá i nadále. Nemá, prosím někdo s tímto problémem zkušenost? Prosím o radu, vánoce se blíží a já nevím, kam s obrátit, na tuto značku v našem městě neexistuje servisní opravna. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

2x

K tomuto problému jsem našel tohle, takže zkus vyzkoušet.

Během provozu se mi televizor občas vypne a znovu zapne.

Pokud u Vás doma dochází k samovolnému vypínání televizoru opakovaně a v opravně se podobná vada neprojevuje, může být příčina například ve Vašem domovním rozvodu elektrického proudu. Velmi často se stává, že některé spoje v rozvaděčích, krabicích, vypínačích nebo zásuvkách nejsou řádně dotažené. Zejména starší rozvody s hliníkovými vodiči vyžadují pravidelnou kontrolu všech šroubových spojů. Velký přechodový odpor takového nedokonalého spoje může způsobit krátkodobý pokles napětí nebo úplný výpadek napájení. Ochrana zdroje v televizoru pak zareaguje vypnutím přijímače. Nejjednodušší kontrolu můžete provést například připojením stolní lampy do stejné zásuvky, jako je televizor (žárovka v okamžiku vypnutí přijímače blikne) nebo přepojením přijímače do jiného zásuvkového okruhu (závada zmizí).

videoprogress.cz/...

hodnocení

2x

V uvedené servisní firmě jsem dělal čtyři roky vedoucího servisu,dokážu ještě dost zařídit,ten opravář je z K.V.?

jarcik*
hodnocení

Ano, opravář je z K.V., jak jste to odhadl?

doplněno 17.11.08 15:32:

Prosím, zkontaktujte mě na telefonu 732644726, nebo mi napište váš kontakt, děkuji.

Byl to pan Petr Černý?

jarcik*
17.11.08 19:49
hodnocení

Ano, byl.

Byl jsem jeho nadřízený dost dlouho na to,abych za něj dal ruku do ohně protože je to PAN opravář-ta plazma je uvnitř vlastně Grundig a opravdu 98% jich do opravy chodilo kvůli vadným pulsním zdrojům.Nicméně tohle nevypadá už na zdroj ale na problém softwaru.Dost často pomohlo tu televizi vytáhnout úplně ze zásuvky aspoň na 24 hod.Mám možná ještě šanci sehnat řídící desku,ale nic neslibuju,zkusím si promluvit i s p.Černým...*uf*Ještě snad existuje servis na Phocusy někde tuším v Liberci...

doplněno 17.11.08 21:26:

Jinak tady je ten servis v Liberci atv-shop.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma přechodový odpor

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]