Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr kotle do RD

Od: tomik* odpovědí: 7 změna:
Přeji krasný den.Mám dotaz ohledně výběru plynového kotle do novostavby RD 4+1,cca 70m2 zastavěné plochy,přízemí a obytné podkrový.Zděný,cihly SL-Liapor Vintířov (vysypávané perlitem jako izolace).Vytápění radiatory (místnosti) + v podlaze (kuchyn,předsín a zachod pod schody).Předem díky za rady...Vosika Tomáš

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
měl bys vědět jaký výkon potřebuješ a kolik máš peněz. Jinak doporučuji Protherm LEV 30KKZ - kondenzační. Má v sobě i ohřev TV, což ale nepíšeš zda jej chceš či ne.
tomik*
hodnocení

Slušná cena - 38.700kč! Ohřev TV má,skvělé.Podle projektu je výkon cca 19KW,ale mám stavbu o 0.7x0.7 větší,takže se to bude muset spočítat.
al bunda*
Plynových kotlů je nepřeberně, já doporučuji kotle IMMERGAS. Jsou spolehlivé a mají dokonalý servis. Vím to, protože ten servis poskytuju. *hi*
Hezký den.
jj, my ho mame 2 dny zapojený, takže ještě moc nevím. Soused jej má první sezonu a zatím pějě chválu. Servisů je na ně nepřeberně a pokud se (ne)pletu je to český výrobek, což má u mě vždycky plus :)
19kW vs zvětšení bych se nebál. tenhle má 25kW, pokud máte navíc zateplení apd stejně potřebujete míň. Zvolil jsem jej místo Geminoxu (chtěl ho projekt), o kterém jsem nikdy nic neslyšel.
al bunda*

No a my máme i certifikát "Ekologicky šetrný výrobek" a mám dojem, že máme i "Czech made" (sic!), ale musel bych se podívat.

BTW Český výrobek? Všichni vyrábějí v Číně... Aspoň komponenty...

věřím, ale přesto tyto peníze podporují českou práci (zisk), pač komponenty dovezou za babku a peníze tak zůstávají v CZ - tento názor je dávno překonaný, stačí se podívat na dovoz a vývoz, ale přesto mě to těší *smich*
al bunda*
Popravdě neřeším to, servisuju i prothermy, ale až po záruce.
Vždy je dobrý čas pořídit IMMERGAS!
*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protherm lev

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]