Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poraďte prosím. Mám problém s odtokem ve vaně. Z ničeho nic přestala odtékat voda. Když jsem vanu vysušila, použila jsem hydroxid sodný, který odtok trochu uvolnil (vyplavalo par kamínků). Poté jsem zavolala údržbáře a on mi řekl, že musím rozkopat koupelnu,protože je sifon zabudován do země (byt je ve staré zástavbě). Zkoušela jsem znovu hydroxid a různé babské rady, ale nic nepomohlo. Mám pocit, že to bude vodní kámen. Netušíte někdo, jak ho dostat pryč, bez toho abych musela rozkopat koupelnu?
Díky za rady.
H.
Nemyslím že kyselina solná je vhodná. Ředěná 1:20 se používá se k rozpuštění vodního kamene ve varných konvicích. Kámen se však v odpadu neusazuje. Navíc výpary způsobí rezivění okolních železných předmětů - takže na noc raději ne.
Mastné organické nečistoty dobře rozpouští ty pecky hydroxidu sodného zalitého vařící vodou - jak psalo mnoho radců výše..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.