Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucpaný odtok vany

Od: hany* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

poraďte prosím. Mám problém s odtokem ve vaně. Z ničeho nic přestala odtékat voda. Když jsem vanu vysušila, použila jsem hydroxid sodný, který odtok trochu uvolnil (vyplavalo par kamínků). Poté jsem zavolala údržbáře a on mi řekl, že musím rozkopat koupelnu,protože je sifon zabudován do země (byt je ve staré zástavbě). Zkoušela jsem znovu hydroxid a různé babské rady, ale nic nepomohlo. Mám pocit, že to bude vodní kámen. Netušíte někdo, jak ho dostat pryč, bez toho abych musela rozkopat koupelnu?

Díky za rady.

H.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malvinka*
hodnocení

0x
Na vodní kámen zabírá citron se spojením sůl ovšem nepraktikovala jsem na ucpaný sifon. Co zkusit nějaký ten nesmysl např Calgon... sůl do myčky...
na vodni kamen bych aplikoval ocet nebo kys citronovou, pokud je trubka plastova tak i nejakou kyselinu (vyber necham na ostatnich). Na ucpany odpad bezne aplikujeme Savo, ale predpokladame jine ucpani nez vodnim kamenem ;)

none*
hodnocení

0x
Rozhodně pomůže utěsnit přepad vany a pak výtok procucnout gumovým zvonem. Kdyby to nepomohlo, jestě existuje ocelové péro na čištění odpadů.

zuzana*
hodnocení

0x
Neznám nic silnějšího, než je louhový kamínek (hydroxid sodný). Někde ve starých domech bývá stejný odpad pro koupelnu /vanu/ a záchod. Možná někdo rekonstruoval byt a "svinstvo" vylil do záchodu. Jinak nevím, proč by se měly uvolnit kamínky. Pozvěte instalatéra, který spirálou odpad vyčistí.

katka23
hodnocení

0x
Zkuste kyselinu solnou.Hydroxid sodný je asi na tohle slabý.Ale bacha je to dost velké svinsvo, ať se toho nenadýcháte.Nechte jí tam přes noc.
none*

Nemyslím že kyselina solná je vhodná. Ředěná 1:20 se používá se k rozpuštění vodního kamene ve varných konvicích. Kámen se však v odpadu neusazuje. Navíc výpary způsobí rezivění okolních železných předmětů - takže na noc raději ne.

Mastné organické nečistoty dobře rozpouští ty pecky hydroxidu sodného zalitého vařící vodou - jak psalo mnoho radců výše..

hany*
hodnocení

Nic z toho nepomohlo. Budu muset rozkopat koupelnu.

Diky za rady.

seznam*
hodnocení

0x
Dobrý den,možná už máte odpad uvolněný,ale přesto to zkusím.Koupila jsem si v drogerii na čištění odpadu STURA FACILE,jsem s tím dost spokojená,ale pozor na smaltované vany,ničí i smalt.

yurek*
hodnocení

0x
No a zkoušela jste to protlačit normálně gumovým zvonem? Velmi často to pomáhá... Pochybuju, že by šlo o vodní kámen, ten ničí pračky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma stura facile

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]