Sokl našeho 200 let starého domu je z pískovcovích štuků. Ve spárách je pískovec značně"vyhlodán". zajímalo by mě jak opravit tyto zvětšené spáry a jakou úpravu povrchu byste doporučili.
Já bych se asi vydal cestou vyčištění spár, pak bych je zpevnil penetrací a vyplnil snad nejlépe pružnou spárovací hmotou stejné barvy. Dneska se dá udělat ledacos. Zkuste hledat třeba na www.obi.cz/cz/ser/... a podobných stránkách. Nebo se ptejte přímo u takových firem.
Zrovna minulý týden jsem na chalupě takto spároval stodolu. Stodolu máme z pískovcových bloků cca 90 cm délka a 40 cm výška. Největší problém byl v nerovnoměrném rozložení spár a hlavně v jejich velikosti. Po důkladném vyčištění - vydlabání spár, jsem spáry v pískovci pořádně namočil. Do spár jsem nandal úlomky kamenů, pískovce, zkrátka co se tam vešlo. Poté jsem si namíchal cementový potěr, který jsem do takto ucpaných spár naházel. Plně postačí i sádra, ale díra nesmí být moc velká, jinak by sádra popraskala a vypadala. Po zatvrdnutí jsem spáry vyspároval venkovní spárovací hmotou. Bohužel nevím jméno ale byla do 0,8 mm tloušky spáry,barevný odstín BAHAMA. Na pískovec vřele doporučuji, je to jako nové...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.