Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava pískovcových štuků

Od: bohumil* odpovědí: 2 změna:
Sokl našeho 200 let starého domu je z pískovcovích štuků. Ve spárách je pískovec značně"vyhlodán". zajímalo by mě jak opravit tyto zvětšené spáry a jakou úpravu povrchu byste doporučili.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Já bych se asi vydal cestou vyčištění spár, pak bych je zpevnil penetrací a vyplnil snad nejlépe pružnou spárovací hmotou stejné barvy. Dneska se dá udělat ledacos. Zkuste hledat třeba na www.obi.cz/cz/ser/... a podobných stránkách. Nebo se ptejte přímo u takových firem.

jerry*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zrovna minulý týden jsem na chalupě takto spároval stodolu. Stodolu máme z pískovcových bloků cca 90 cm délka a 40 cm výška. Největší problém byl v nerovnoměrném rozložení spár a hlavně v jejich velikosti. Po důkladném vyčištění - vydlabání spár, jsem spáry v pískovci pořádně namočil. Do spár jsem nandal úlomky kamenů, pískovce, zkrátka co se tam vešlo. Poté jsem si namíchal cementový potěr, který jsem do takto ucpaných spár naházel. Plně postačí i sádra, ale díra nesmí být moc velká, jinak by sádra popraskala a vypadala. Po zatvrdnutí jsem spáry vyspároval venkovní spárovací hmotou. Bohužel nevím jméno ale byla do 0,8 mm tloušky spáry,barevný odstín BAHAMA. Na pískovec vřele doporučuji, je to jako nové...*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava štuku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]