mam jiz delsi dobu dobu problem z mestskym bytem, je opravdu v ubohem stavu, byl postaven v roce 1966 a hlavnim problem je elektrina, zasuvky vyhorene, porad vyhazuje pojistky, pri stiznostech a snaze o napravu mi bylo zdeleno, ze mikrovnlnka pracka a jine spotrebice jsou nadstandart a tak dale, nakonec se mi po 2letech podarilo je doslova prinutit k vymene hlinikovych dratu za medene, jenze v celem panelaku jsem sam komu se to podarilo a nedavno jeden byt temer vyhorel, dalsi probem jsou okna v jednom pokoji je nemozne okno otevrit, znovu problem po celem panelaku a nakonec ze strechy zateka pri destich do pokoju opet snaha se neceho dovolat marna!jsem ochoten z vlastnich nakladu si rekonstruovat koupelnove jadro - dosud umakart, nove plastove okna, dlazbu, kuchyn, vse si budu muset hradit sam, proto davam otazku, mam zacit s vlastni rekonstrukci - s povolenim mesta, nebo bude lepsi nic neprovadet a pouzit nasetrene penize k hypotece na novy byt do osobniho vlastnictvi?predem dekuji za odpovedi
Já bych šel cestou nového bytu do osobního vlastnictví. Města nemají peníze na opravu domů, snaží se je spíš prodat jejich uživatelům na které pak připadnou veškeré práce. Je možné, že se časem bude prodávat i váš dům, takže po jeho koupi (pokud o ni uvažujete) za nějakou zůstatkovou cenu by se dal prodat či pronajmout.
Jestli si schopnej si něco pořídit,vem v potaz to,že veškerý další investice dou z tvý kapsy do tvýho majetku.Jinak to co popisuješ,to se ani nedivim,že to nikdo nechce koupit,navíc je to asi v nějaký lokalitě bez prspektivy.Ikdyž to neni žádná sranda,di do svýho!Tohle torzo si nech jako alternativu,kdyby to nevyšlo.
Rekonstruovat v městském bytě jádro, dávat nová okna, dlažbu atd. je nesmysl! To by byly vyhozené peníze. Okna přejeď hoblíkem kde drhnou a půjdou otevřít. Co se týče těch pojistek zásuvky mají obvykle jistič 10 A, což znamená příkon 2200 W, takže samozřejmě nemůžeš zapnout třeba automatickou pračku s ohřevem vody a ještě varnou konvici nebo mikrovlnku. To vyhodí jistič vždycky! Na tvém místě bych prvně zkusil přimět město k tomu, aby ti byt prodalo, pokud se to podaří tak to nejspíš bude za zlomek jeho skutečné ceny. A když se to nepodaří tak jedině koupit vlastní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.