Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zde a mám dotaz ohledně takzvaným "rybičkám" které se nám prohánějí po zemi v koupelně a na WC,doufám že mi rozumíte a chtěl bych vědět jestli se dají nějak vypudit a taky se chci zeptat jak a za jakých okolností se v domácnosti objevují?!Nikde vlhko nemáme a ani se mi nezdá že bychom tu měli.Bydlíme v novostavbě,4 roky nový dům.
Děkuji předem za odpovědi
P.s. nevím jestli jsem to napsal na správné fórum.
Někde jsem se dočetla. že pomáhá borax smíchaný s mletým cukrem nasypat na místa, kudy se rybenky chodí projít. Vydala jsem se do drogerie a prodali mi půlkilové balení boraxu. Když jsem si přečetla, jaký je to strašlivý jed, bála jsem se to i jenom otevřít. Nakonec jsem se odhodlala a ty stříbřité chudinky jsem aspoň na nějakou dobu vyhubila, ale likvidace slazeného boraxu byla daleko větším problémem. Nesmíte to totiž vyhodit nikam. Spláchla jsem to do záchodu, neříkejte to na mě.
doplněno 14.12.08 18:53:A z toho půlkila jsem použila asi 2 polévkové lžíce a teď nevím, co s tím zbytkem.
Odpovím stručně: odneste ho pro klid duše do sběrného dvora jako nebezpečný odpad. Já se těchto "jedů" také bojím, proto si zakládám své t.zv. "babské rady" na přírodní bázi. Možná Vám někdo poradí, že to není tak strašný jed. Myslím, že se někdy na příbalových letácích trochu "sichrují" :D , ale raději se tím řídím.
To inzinyrka:
kdopak ti nakecal,že borax je jedovatý?Já jsem z něj míchal vývojky a nic mi neudělal.A dá se použít na houbové napadení dřeva.Na jídlo se nehodí a není třeba ho dávat dětem na hraní.Ale zpět k rybenkám.Množí se hlavně v odpadech a syfonech sanitárních zařízení.Živí se zbytky organických látek,ale podotýkám,jsou naprosto neškodné.Pokud je chcete vyhubit,dají se zničit už vajíčka pomocí prostředků na WC,které občas naleješ do odpadů.
JABRAKA
Nikdo mi to nenakecal, přečetla jsem si příbalovou informaci a protože se v mé domácnosti často pohybuje pes, nedělalo mi to dobře. Navíc jsem se dočetla, že že může ohrozit zdraví při nadýchání se prachu, styku s pokožkou a že se doporučují ochranné brýle a oděv, na což nejsem doma zařízená. A tvůj agresivní tón se mi taky zdá zbytečný. Jinak si tvých rad vážím, hloupý tedy určitě nejsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.