Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup na odvzdušnění topení

Od: seltik odpovědí: 8 změna:

Vsechny zdravim

chtel bych se zeptat jak odvzdusnit topeni v rodinem domku. Ma behem toho bezet kotel . kde presne najdu ventil , prijde mi divne ze by byl dole na topeni .

Sem v tom uplnej laik proto prosim o podrobnej navad . Jinak sem se vsiml podobneho tematu ale moc mi nerekl .

Vsem dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hablina*
hodnocení

1x

Odvzdušňovací ventil bys měl najít na každém radiátoru nahoře a centrální někde nad kotlem. Nachystáš si hrnek, ventilek povolíš, začne unikat vzduch a pak prskat i voda (chytneš jí do hrnku, aby sis nepocákal zeď). Že se zadařilo poznáš podle toho, že v radiátorech nebude nic šplouchat :)

všicni mají pravdu, já jen doplním, že je třeba dát na zem hadr, aby se lépe utírala voda.

Domnívám se, že odzvdušňování radiátoru umí kde kdo!

slonbonjohn*

A já jen doplním, že ten hadr by se měl pak vyždímat a usušit, páč by mohl zplesnivět.

hodnocení

0x

Odvzdušňovací ventily by se měly nacházet na tělesech.

miljan*

Za určitých podmínek nemusí být na radiátorech. Záleží na provedení topení.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud budeš ,seltiku,hledat ventil s kolečkem nebo páčkou,nenajdeš takový.Na radiátorech to bude spíše něco jako šroubek,který mírně povolíš,a pak nezapomeneš utáhnout.Odvdušnění celé soustavy by mělo být u expanzní nádržce v nejvyšším místě,případně jen na nejvýše umístěném radiátoru,nebo konci stoupačky.

JABRAKA

frf
hodnocení

0x

Já bych se chtěl zeptat,jestli stačí odvzdušnit radiátory a nebo se musí odzvzdušnit i kotel zvlášt

Pokud je odvzdušňování po napouštění, je třeba VŠECHNY radiátory a kotle odzvzdušnit Někdy se to povede i samo, ale na to bych nespoléhal. Po napuštění "čerstvou vodou" se někdy musí po čase opět odzvdušnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvzdušnění topení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]