Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nářadí Parkside

Od: jvn® odpovědí: 36 změna:

Dobrý den, nevíte kdo je výrobcem nářadí zn. Parkside?

Můj dotaz je spíše o tom, že nářadí zn. Parkside je nabízeno v LIDLu a nikde jinde není na trhu. Tento obchod nemá ve svých "akcích" mnohdy více kusů než 1-2 a dosti často nabízené zboží prakticky do skladu ani nedostanou :(

Sháním pásovou brusku a el.hoblík této značky. Jediný kde jsem toto zboží našel je náš německý soused, kde v tomto řetězci zboží mají, jen to je dosti z ruky ( přez 1/2 republiky).

Nářadí Parkside

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

2x

Výrobce je Čína, kde si to nechává Lidl přes německý Kompernass dělat. Nicméně, kvalita je vzhledem k ceně velmi dobrá, měl jsem možnost s několika kousky dělat a až na jednu vyjímku žádný problém. Kvalita zpracování (lícování) i funkčnost výrazně převyšuje hobbymarketové značky, subjektivně se mi toto nářadí zdá lepší než B&D, srovnatelné je třeba se zeleným Boschem.

Zboží není k dispozici stále, ale cca jednou ročně, rozhodně mám ale takovou zkušenost, že pondělí a čtvrtky ráno jsou regály plné a nikdy se mi nestalo, že by zboží ani nedostali na sklad. A ten hobík jsem minulý týden zrovna viděl:)

V německém LIDLu bývá toto zboží dokonce o cca 10% levnější (zkušenosti z Zittau), ale z důvodu reklamace bych stejně raději nakupoval v tuzemsku. Výhodou je i 3-letá záruka.

repkin*
hodnocení

1x

aukro.cz/... občas skoukněte, dá se tam lecos sehnat. Sám tam často nakupuju.

hodnocení

1x

Lidl má i svůj shop, kde je stejné zboží i mimo akce.

lidl-shop.cz/...

ar*
hodnocení

0x

Parkside je pouze značka pro Lidl a není to jen jeden výrobce. Je to stejné jako se značkou Crivit, několik výrobců a vždy si to nechá Lidl vyrobit pod "svojí" značkou.

raadek*
Většinu elektrického nářadí pro Lidl vyrábí firma Einhell.
cepagis*

Zajímavá dedukce. Já si vždycky myslel, že Einhell je pouze německý dovozce stejně jako ten Kompernass pro Lidl. A že tyto výrobky vyrábějí v P.R.C. na základě jejich objednávek, pak se to přiveze loďmo do Hamburku, kontejnery se vyloží a zboží putuje dále do Evropy. Ale že by Einhell něco sám vyráběl a dokonce i pro někoho jiného...

raadek*
Parkside - Einhell Germany AG Wiesenweg 22 94405 Landau/Isar. Samozřejmě, že vyrábí v Číně stejně jako spousta jiných značek.
cepagis*

Já furt nechápu to spojení Eihnell - Parkside. Dle mého názoru to jsou firmy, tedy spíše značky, vyráběné v P.R.C. a jsou na stejném "levelu", ale že by existovala společnost Parkside - Einhell, z čeho tak soudíš?

raadek*
Nepíšu, že existuje nějaká společnost Parkside-Einhell. Lidl prostě zadal poptávku na X kusů zeleného elektrického nářadí určitého standardu za určitou cenu a nabídka Einhellu byla asi nejlepší.
cepagis*

Nechápu to furt, nevím proč by Einhell (německý dovozce a německá obchodní značka zboží vyraběného v Číně) měl vyrábět cokoliv pro Lidl. Ten Lidl si to v Číně prostě poptá sám, stejně jak to dělají všechny ostatní řetězce. V P.R.C. existují továrny na cokoliv, Lidl si objedná sto tisíc kusů, Eihhell milion, Globus a jeho Trendline půl milionu, Tesco a PowerForce sto tisíc atd atd... kriteriem je samozřejmě cena, takže tam vzniká ta rozdílná kvalita. Kdysi jsem dělal semestrální práci na toto téma a žádnou spojitost mezi Parkside a Einhellem jsem nezpozoroval.

raadek*
Tak zkuste trochu zapátrat, určitě spojitost najdete.
virgill

"Die Akkumulatoren von Parkside und deren Akkuwerkzeuge gehören zu den preiswerten Sektor am Markt, das Preis-Leistungs-Verhältnis stimmt in den meisten Fällen. Die Akkus machen äußerlich und auch innen einen meist guten Qualitätseindruck, aber warum sind dann die Akkus soviel günstiger als zum Beispiel die von großen Marken Herstellern Bosch oder Makita? Die Markenhersteller verwenden Lithium-Ionen Zellen von Samsung oder Panasonic, bei den Parkside Akkus werden ausschließlich Li-Ion Zellen von chinesischen Fabrikaten verwendet. Diese sind nicht nur preiswerter, sondern auch nicht ganz so stabil im gesamten Spannungsverlauf bis zum Entladeende, die Spannung liegt meist unter Last bei etwa 0,5V bis 1,0 Volt niedriger als bei den Markenzellen. Vertrieben wird die Marke Parkside vom Lebensmittel Discounter Lidl. Einige der Elektrowerkzeuge werden von der Firma Einhell hergestellt und als Parkside Akkuschrauber an Lidl verkauft, deshalb sind oft die Ersatzakkus unter einander kompatibel.

Wer seinen alten verbrauchten Werkzeugakku tunen möchte und handwerklich begabt, kann auch selber einen Zellentausch mit unseren Ersatz-Akkupacks durchführen. Zuvor sollte aber der alte Werkzeugakku zerlegt und betrachtet werden ob man sich diesen Zellentausch auch selbst zutraut."

"Některé elektrické nářadí vyrábí společnost Einhell a prodává se společnosti Lidl jako akumulátorové šroubováky Parkside, a proto jsou náhradní baterie často vzájemně kompatibilní."
tady je to dobre popsano na konci..

jataky
hodnocení

0x

Toto nářadí vyrábi firma Bosch a prodává jej výhradně ve firme Lidl jde o marketingovy tah kde náředí f. Bosch je velmi drahé a ne moc prodejné, a aby f. Bosch neztratila tvář a zákazníci po ni nepožadovali snížení cen vyrábi nářadí Parkside "což není Bosch " ale může ho prodávat za nižší cenu. Jde o doplnkovou vyrobu.Proto nema žádnou prodejnu ani e-shop. Nakupovaní je tudíž omezeno na Lidl kde se výrobky po nějakem čase zase vraceji zpšt na prodejnu.

praivo*

Nemáš pravdu. Třeba můj vysavač na sobě má označení Grizzly Gastengeräte, akušroubovák je Einhell a více věcí se mi momentálně kvůli tomu nechce vytahovat.

A jsou tam i jiné rozdíly, než jen značka: Jestli sis všiml, tak třeba ten akušroubovák je ve verzi Pardside vybaven odnímatelným sklíčidlem a verze Einhell není.

martin134
Mám kompresor Parkside a návod je Einhell a rozdíl jen v barvě.Porovnaval jsem ten samý kompresor u kamaráda má Einhell.Jinak šlape bez problému.

Možná vyrábí pro ně BOSCH, ale co se týká praktičnost (rovné povrchy pro snadnější čištění, jednoznačné polohy spínačů/tlačítek, servisu u dražších zařízení) vždy asi šáhnu a připlatím za zelený nebo modrý BOSCH a to užívám nářadí jen jako kutil.

jester*
hodnocení

0x

Mám pokosovou pilu Parkside je perfektni řekl bych že je úplně na chlup stejná jak německý Scheppach jen barva je zelená.Jinak někde na netu jsem se dočetl že je na úrovni zelené Bosch.

vavrecka
hodnocení

0x

Sháním náhradní díly - pilové listy - pro výrobek kmitajicí pila akuPSS 18 A1

hodnocení

0x

Náhradní pilky budou v každé prodejně nářadí. Kmitající pila - ocaska, přímočarka nebo vybrační? Vezměte sebou starý a určitě budou mít od jiného výrobce, je to normalizované.

parkside.6f.sk/...

karelbilek
hodnocení

0x

Souhlasil bych s Boschem mám 2 roky bateriovou vrtačku Parkside je s Boschem který mám na firmě hodně totožný.

Ale hlavně jsem s výrobkem spokojen. Před mnaha lety jsem video cameru Blanktung a již při koupy jsem věděl, že je to Sony. Jediný rozdíl by že nešlo spustit v menu prodejní logo. Je pravdou, že mohutní výrobci toto dělají pro udržení výrobního obratu a zachování značkové ceny.

Bílek

hodnocení

0x
Pasovu brusku Parkside mam druhy model s vacsimi kolieskami a som s nou spokojny, udajne v nej ale rad odide prevodovy remienok. Z toho hobliku az tak nadseny nie som. Moc sme sa neskamaratili a navyse mi po chvili zacala vypadavat zaslepka pre smerovanie hoblin, napajal som ju na odsavanie.

martin12*
hodnocení

0x

Ahoj, zaujal mě rázový utahovák PASSK 20-Li A1 s 4 Ah akumulátorem. Doma mám od Parksidu vrtačku s 2 Ah akumulátorem. Mohu jej použít i na tento utahovák? Bude jen rozdíl v délce použití nebo i ve výkonu? Díky

U popisu utahováku máte psáno toto " "akumulátor kompatibilní s veškerým nářadím série "PARKSIDE X 20 V Team" takže pokud je ona vrtačka stejné řady pak není problém. Jestli je 2Ah nebo pak 4Ah je jedno, jde o výdrž, nikoliv výkon-ten je u obou aku stejný!
asd1

Baterka s vyšší kapacitou dá větší max. proud, takže větší bude i výkon...

dusger*

To je nějaká blbina, né? Zodpovědně a můžu říct, že pokud vrtačkou proteče větší proud, než na jaký je stavěná, tak shoří. Naštěstí 20V akumulátor jí větší proud nedá, ať už bude mít kapacitu jakoukoli. Takže větší baterka jen prodlouží dobu práce, nic víc.

martin12*

Podle tohoto videa (od času 7:00) se zdá, že má větší výkon utahovák s 4 Ah akumulátorem. Tak nevím... Původně jsem myslel, že jediný rozdíl bude ve výdrži.

Mám stejné dilema protože 2Ah baterie mám doma již dvě a samotný utahovák se dá na eshopu koupit za 999Kč takže mi vrtá hlavou jestli neušetřit skoro 800Kč ve srovnání s variantou se 4Ah baterií. Teoreticky by mělo být jedno jestli je baterka 2Ah nebo 4Ah protože maximální proud článků ze kterých je akupak sestaven je stejný. Ale prakticky to jedno není, u 2Ah baterky je při odběru vyšší a rychlejší pokles napětí a utahovák zpomalý je to i v tabulce ve videu. Je to stejné jako když se baterka postupně vybíjí a pozorujete pokles výkonu. Nadruhou stranu ten utahovák má na maximální nastavení 400Nm a na kola u většiny aut bohatě postačí 150Nm a to by měl zvládat i se slabší baterkou jen možná nedá celé auto na jednu baterku.

nick*

Nezkoušel jste už někdo, jestli s tou 2Ah baterkou půjdou povolit šrouby kol na autě?

Já ne,kamarád o něm uvažuje.Jeho syn jej má a je prý super i s 2Ah aku!

martin12*

Já ho nakonec raději objednal s tou silnější baterkou (abych využil maximální výkon). Původně jsem myslem, že ho koupím bez baterky a kdyžtak jí dokoupím zvlášť, ale koukal jsem na eshop, že 4 Ah baterku s nabíječkou samostatně neprodávají a pokud vím, tak nabíječka u 2 Ah baterky se nedá použít...

Tak V tom případě že nabíječka nelze použít na aku 4Ah pak je tento na nioc neboť prodávají jen jeden druh nabíječky v sérii X20VTeam. Viz jejich zápis :"akumulátor kompatibilní s veškerým nářadím série "PARKSIDE X 20 V Team"
nick*

Proč by neměla jít použít ta nabíječka? Baterie jsou stejné, jen nabíjení té 4Ah trvá delší dobu.

A můžete tedy, prosím, zkusit utahovák při nasazení 2Ah?

martin12*

Nevím, mám pocit, že jsem někde četl, že by mohlo při použití slabší nabíječky dojít k přehřívání baterie, ale možná to je blbost *nevi*. Až utahovák přijde a dostanu se k výměně kol na autě, tak ho můžu otestovat s oběma baterkama.

S těma nabíječkama je to naopak, k té 4Ah dávají silnější nabíječku a pokud s ní nabíjíte 2Ah aku tak ta se sice nabije rychleji ale mnohem více se zahřeje a to není dobré. Ona ta 2Ah celkem topý i na standartní nabíječce. Naopak 4Ah baterii můžete nabíjet nabíječkou z 2Ah jen to bude déle trvat a dokonce se možná baterka tolik neopotřebuje protože se bude nabíjet nižším proudem a méně zahřívat.

Ten test šroubováku s 2Ah aku mě také zajímá, snad bude co nejdříve. Jestli mám jít ve čtvrtek do lidlu pro 4Ah a nebo objednat z eshopu bez baterie.

martin12*

Tak už mi přišel. Rozdíl ve výkonu obou baterek je znát. Hodně utažený šroub na kole auta jsem u 4 Ah baterky při nastavených 300 Nm povolil hned a u té 2 Ah to trvalo asi 5 vteřin než se šroub povolil. Takže používat se slabší baterkou by určitě šel (zvlášť při použití jen při výměně kol auta), ale kdyby bylo potřeba někde povolit nějaký zarezlý šroub, tak asi bude lepší využít maximálního výkonu s 4 Ah baterkou.

takže dle předpokladů, navíc pro prostudování návodu k utahováku na šrouby který má standartně jen 2Ah a k tomuhle je to i jasné. Jelikož max. proud se u těch baterií liší. U 2Ah je udáván 2A a u 4Ah je udáván 3A. Takže v samotné baterii je nějaká ochrana která omezí max proud aby se články nepoškodily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkside
Otázky na téma parkside výrobce

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]