Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrání koupelny a digestoře v jedné trubce

Od: farky* odpovědí: 2 změna:

Potřeboval bych poradit ohledně odvětrání koupelny a vyvedení digestoře (výkon750m3/h). Je možné vývest obojí v jedné trubce vodorovně na fasádu? Kuchyň i koupelna sousedí, to znamená, že bych vedl digestoř přes zeď kuchyně a potažmo koupelny a v koupelně na tu samou trubku připojil odvětrání koupelny. Trubka bude schovaná nad sádrokartonovým podhledem. Je možné toto provedení? Jaká může být maximální délka vodorovného odtahu? Jaký materiál by byl nejvhodnější? Případně prosím o doporučení konkrétního typu větráku. Díval jsem se v Hornbachu na trubky na odvětrání. Viděl jsem tam plasty i alu, ale ani jedna z těchto variant neměla v nabídce "rozbočovač", tedy koleno, které by spojovalo dva odtahy do jedné trubky. Děkuji předem za radu. Můžete mi klidně psát i na můj mail: SlavomirF@seznam.cz

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V novodurovém (HT) provedení nenajdete koleno s odbočkou.Je to zvlášť. Pokud potřebujete spojit dvě truby do jedné, použije se odbočka.

je možné toto provedení

délka je do 10 m dobrá

jabraka*
hodnocení

2x

S tímto typem odvětrání nemám zkušenosti,ale v paneláku,kde bydlím,je toto provedeno.Do jednoho stoupacího potrubí je zavedeno 10 kuchyní a 10 koupelen.Ventilátor tomu ovšem odpovídá.Nemohu se nezmínit o doprovodných jevech tohoto uspořádání,pachy a přenos zvuků.I pro jeden byt to nevidím dobré.Když bude trochu zanesen filtr digestoře,bude sát ventilátor jen z koupelny.Bude tedy muset být použit ventilátor o dvojnásobném výkonu.Proto si myslím,že je lépe použít samostatné sání.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvětrání koupelny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]