Nejste přihlášen/a.
Nyní jsem četl tento příspěvek na Fusion fuelsaver
Jaký je na to váš názor?
proč už 3 měsíce je reklama na tuto blbost ve všech info na Seznam.cz?
dokonce nutí na odkazech jiných produktů firem solidních!
no jo prachy za reklamu této blbosti Seznamu nesmrdí!
nebo Seznam.cz nemá profíky na takové hoaxy<<<
Fyzikální podstatu to má. Kyslík je diamagnetický (přitahuje ho magnet) a ve vzduchu je kyslíku kolem 20%. Pokud by se tedy podařilo palivo zmagnetizovat zajistí se tím že se ke kapkám paliva bude přitahovat kyslík a ne ostatní nehořlavé složky vzduchu. Tím se zajistí lepší prohoření paliva a v ideálním případě se zvýší účinnost spalování až o 4 %. Bohužel běžné palivo není feromagnetické, takže je nelze zmagnetizovat. Fungovat to bude pouze speciálním palivem. Když už by přecejen chtěl někdo s magnety experimentovat, tak není třeba kupovat fuelsaver, ale stačí koupit neodymové magnety za 30 korun, udělají tutéž službu. Svého času se to dokonce používalo u závodních aut po zavedení restriktorů. Restriktor je trubka, kterou může protéct jen omezené množství vzduchu, takže se vyplatilo dát na vstup sání vzduchu magnety. Kolem sání se prohnala spousta vzduchu a magnety z něj vytahovaly kyslík. Do sání se tak dostal vzduch obohacený o kyslík. K více kyslíku se dá přidat více paliva a je vyšší výkon.
pierre: Nesmysl. Kdyby byl kyslík diamagnetický, tak by ho magnet odpuzoval, ne přitahoval. A vytvořit tak silné magnatické pole, aby mohlo alespoň nějak ovlivnit vzduch v sání motoru, je prakticky nemožné, zejména s permanentními magnety. chemistry.stackexchange.c/...
vsimnete si, ze ta stranka nema zadny kontakt, nic je to jen dojici web, v podstate chytry napad, mozna neco takoveho taky zkusim rozjet. Co ale prokazatelne funguje je Shell fuel save s aditivy, opravdu najedu o dost vic km, tankuju vzdy, kdyz jedu nekam daleko.
whois: Michau Enterprises, Ltd. Chytron, 26 Street, Office 21 P.C. 1075 Nicosia, Cypr
Ještě poslední dopnění -takové různé "zazračné" přípravky a prostředky se periodicky vyskytují MINIMÁLNĚ od púoloviny let 70,kdy jsem si udělal ŘP na "písta" a krapítek se začal zajímat o motorismus.Už Tehdy ve světě motorů se o takových blbostech psalo.
A čo si predstavujete pod takým pojmom pístní kroužky kompresní?
Pístní kroužky jsou těsnící a stírací.
už jsem to viděl i v praxi...maník to měl na octavii TDI, podle jeho slov to funguje...
měl jich tam od filtru snad šest párů, podle mejch propočtů by mu měla vytejkat nafta z víčka nádrže...buhužel místo na přívodu je měl na vratce...
Hm, tohle si pamatuju že koupil kdysi před 20 - 25 lety kamarád na svoji Škodu 120, na otázku jak si představuje magnetování benzínu odpověděl že to prý má fungovat a že ušetří.
Nic nového pod sluncem, jen oprášili staré šméčko.
Osobně to vidím takto: Dříve se vyrábělo tzv. tyristorové zapalování a to z důvodu, že vyrábělo větší jiskru, která umožňovala dokonalejší spalování. To údajně snižovalo spotřebu asi o 15%. Z toho vyplývá, že pokud je pravda, že silné magnetické pole uspořádají molekuly paliva tak, aby k lepšímu spalování došlo, tak je pak logické, že dojde jak ke snížení spotřeby paliva, tak ke snížení emisí.
No a teď nastává otázka, zda to zařízení, s těmi údajně speciálními magnety, skutečně uspořádají molekuly paliva tak, aby byly snadněji spalitelné, nebo zda to je pouhý blud. Osobně jsem to vyzkoušel s obyčejnými magnety, které jsem koupil v železářství, a řekl bych, že se mi spotřeba naopak zvýšila.
Zda to bylo tím, že ty magnety musí působit proti sobě buď jen jižními, nebo jen severními póly proti sobě, nebo zda to má být severní a jižní pól proti sobě, anebo zda na to jsou skutečně třeba nějaké speciální magnety, to nevím. Takže včil mudrujte.
S pozdravem Lumír.
Osobně to vidím takto: Dříve se vyrábělo tzv. tyristorové zapalování a to z důvodu, že vyrábělo větší jiskru, která umožňovala dokonalejší spalování. To údajně snižovalo spotřebu asi o 15%. Z toho vyplývá, že pokud je pravda, že silné magnetické pole uspořádají molekuly paliva tak, aby k lepšímu spalování došlo, tak je pak logické, že dojde jak ke snížení spotřeby paliva, tak ke snížení emisí.
No a teď nastává otázka, zda to zařízení, s těmi údajně speciálními magnety, skutečně uspořádají molekuly paliva tak, aby byly snadněji spalitelné, nebo zda to je pouhý blud. Osobně jsem to vyzkoušel s obyčejnými magnety, které jsem koupil v železářství, a řekl bych, že se mi spotřeba naopak zvýšila.
Zda to bylo tím, že ty magnety musí působit proti sobě buď jen jižními, nebo jen severními póly proti sobě, nebo zda to má být severní a jižní pól proti sobě, anebo zda na to jsou skutečně třeba nějaké speciální magnety, to nevím. Takže včil mudrujte.
Ty magnety jsem dával na plynovou hadici, která vede LPG již ve formě plynu ke vstřiku.
S pozdravem Lumír.
Věřím, že mnoho všemožných zlepšováků funguje, ale jsou záměrně potlačované. Podrobnosti např. ve vynikajícím videu: Zázraky vědy-Jede to na vodu(CZdab)
Tyristorové zapalování se vyrábělo nejen kvůli mocnější jiskře na svíčce díky vyššímu dosaženému napětí a tím usnadnění startů i při vybitějším akumurátoru, např. v zimě ale i protože u něj (oproti klasickému systému) nedocházelo k příliš velkému opalování kontaktů přerušovače a tím posunutí předstihu zapalování, (tzn.došlo ke zvýšení přesnosti zápalu.) popřípadě k úplnému vyřazení zapalování vlivem probitého kondenzátoru.
Čas od času se ale i u tyristorového zapalování měly kontakty přerušovače čistit , aby též nedošlo k vyřazení zapalování následkem znečištění kontaktů mastnotou. Vačka na hřídeli rozdělovače byla totiž mazána filcem namočeným v oleji.
Úspora paliva byla jen následný možný efekt...
Neodýmový magnet nie je žiaden zázrak, používa sa v každom modernejšom reproduktore. Trochu poštudovať fyziku nezaškodí, potom tvrdenie o akejsi rezonancii s permanentným /trvalým/ magnetom naozaj vyjde ako nezmysel. Na magnetické pole ťažko budú reagovať látky obsahujúce uhlík, vodík a kyslík - hlavné zložky benzínu, nafty.
tyto magnety si pamatuji už z doby čerstvě polistopadové...
Podvodníci to zkouší a pak čekají pár let na další generaci důvěřivých idiotů
Ta reklamy na magnety se dnes opět objevují na autofóru a jiných podobných webech včetně desítek kladných recenzí, které si zjevně píší podvodníci sami
Když si střízlivý a nezhulený člověk přečte tu inzerci kde se píše že Ministerstvo dopravy už brzy něco zakáže, zaťuká si na čelo..idiot tomu uěvří a magnety si objedná..ale idioti, moc se netěšte, Ťok vám už brzy zakáže smát se a zpívat..
Ahojte, upozorňujem na veľmi veľký podvod. Na internete a v tlači ssa objavujú inzeráty na tento podvodný zázrak, ale v skutočnosti je tam niekoľko problémov.
- odboorníci neexistujú, fotky sú pokradnuté z fotobánk a rôznych portálov.
- zákazníci neexistujú, tie fotky sú z rôznych stránok. české stránky a slovenské, či poľské, majú rovnaké fotky, ale iné mená a mestá.
- predaj je nezákonný, nemajú podmienky, adresu, prevádzkovateľa, kontakt, žiadne záruky, reklamačný poriadkok, IČO, nič.
- komentáre sú narafičené, nič nie je originál a pravdivé. Pozor na nákup. Varujte, kde to len ide.
Podrobnosti: hoax.sk/...
NEKUPOVAŤ!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.