Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kupoval jsem ojeté auto z jiného kraje. Nevíte někdo jak je to s SPZkama při přepisu? Nemusí se měnit? Pokud bych chtěl svůj kraj, stálo by to něco?
Děkuji
Aha, tak to mě nenapadlo, že je to zpoplatněné. Není nějaká výjimka, kdy se ten poplatek neplatí?
Přepis stojí 800, evidenčka 500, už jen to nejsou nemalé náklady...
Jejda to jsou zase pindy - nechápu, co je na tom tak podivného jezdit s A na značce. Mám už několikáté auto s pražským číslem, přitom jsem Moravan (možná to bude tím, že firma má sídlo v Praze ) ) jezdím po celé republice a nikde jsem nenarazil na nejmenší problém.
SPZ ani EZ se nemění při přepisu. Lze je vyměnit za poškozené, na Vaše náklady. Jeden kus za 200Kč + 50Kč poplatek.
S prodávajícím jsme se sešli na úřadě k přepisu a rovnou u stejné přepážky jsem požádal o výměnu SPZ, zaplatil a odešel s novými. Je to cca 1 rok. Nikoho nezajímalo, zda jsou značky poškozené či nikoliv.
Fajn odpovědi a rady, ale typická situace je asi taková: Kupuju auto, musím na úřad, logicky pomyslím na nové SPZ svého kraje. Jenže! Nejdřív se vyplní SPZ do Žádosti o zápis změn údajů..., pak to zapíšou do velkého TP, vyrobí a vydají Vám malý TP. A taky už máte povinné ručení s původní značkou, protože bez něho jste nemohli přepis zahájit.
A jak už se nám líbí běhat po úřadech a jednat se vždy ochotnýma a usmívajícíma se úřednicema, půjdeme tam brzy znovu s tou "poškozenou" značkou pro novou. No a pak znovu Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel, nový malý techničák a když Bůh dá, tak jen elektronická komunikace s pojišťovnou a nová zelená karta... Jak "jednoduché"!
A tady se řeší, jestli to stojí 250 nebo 400 korun... Trochu inteligentní člověk například ví, že 75% nových aut jsou na firmy a ty když mají sídlo třeba v Brně, jezdí jejich 200 obchodních zástupců z celé republiky s brněnskýma značkama. Takže před kým chcete si nechcete "dělat ostudu" značkou z jinýho kraje?
Ono nejde o to, jestli někdo ví nebo neví kolik % aut je firemních, situace je taková, že pokud budu jezdit po Brně s pražskou značkou, dřív nebo později mi to někdo objede klíčem... u služebního vozu mne to opravu netrápí, ale na svém soukromém se bez takové parády rád obejdu... výměna SPZ je pořád mnohem přijatelnější a levnější varianta, než lakovat půl vozu...
dneska se už SPZ v rámci krajů nemění povinně. Pouze dobrovolně. Ale koupit auto s Ačkem nebo Skem na značce, tak ji snad hodím do škarpy...bych se bál, abych nedostal po hubě
Překrásné starosti... :_)
Asi takové, jako že náším vzorem je tak vyspělý stát, kde střílejí po sobě děti ve škole. Sorry ..
Baniku
A co když tam zaparkuji s autem které bude mít např. RZ BAN 1CEKX a můžu být odkudkoliv.
prazak: hele...ono je úplně jedno odkud jsi nebo jakou máš spzku...pokud nejsi z prahy...asi tak...tady prostě převládá celorepubliký názor, který je většinou odkazem na realitu, že pražáci jsou debilové...takže jezdit po moravě s Áčkem nebo Skem je prostě na přes držku nebo minimálně na neslušný slovní obrat...kdežto po Moravě když jezdíš s Béčkem nebo Téčkem...to nikomu nevadí...protože jsi "náš" a já raději obětuju těch pár stovek za místní SPZ než pak cálovat tisíce za vymlácený okýnka, píchlý gumy a tak...
Tak to nevím, Krtku, asi jezdíte do pozoruhodných míst, protože já už mám několikárý služebák s pražskou značkou, nejsem pražák, ale dělám pro firmu z Prahy a už skoro dvacet let křižuju celou republiku a přilehlé země, ale nikdy jsem neměl cokoliv na autě poškozeno nějakým vandalem.
Ono je to v praxi asi tak, že momentálně jsem ve Zlíně, byl jsem si nakoupit něco k večeři v OC Centro as na tom obrovském parkovišti bylo nepočítaně aut s A na RZ. A tak je to skoro všude. To by se chudáci vandalové nadřeli, kdyby měli zvalchovat každé auto s áčkem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.