Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení auta z registru

Od: zdenek* odpovědí: 4 změna:

Qbracím se na Vás s prosbou o radu. Třeba můj případ pomůže i někomu jinému. V roce 2008 jsem koupil auto které bylo v tzv polopřevodu. Auto jsem koupil s vadným motorem, nepojízdné. Po rozdělání motoru jsem zjistil, že se mi nevyplatí auto opravovat, chtěl bych si je však nechat ke sběratelským účelům. Auto celou dobu bylo na soukromém pozemku a dosud je. V souvislosti s novými zákony bych je chtěl vyřadit z registru. Na magistrátě se mnou odmítají jednat, pro ně nejsem vlastník vozidla i když podle práva jsem. Původní vlastník i ten, který je v odhlášce se mnou odmítají jednat. Rád bych věděl jestli se musím registrovat, když vozidlo nehodlám provozovat a také mi přijde dost kruté platit za registraci jen proto abych auto mohl vyřadit z registru. Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

peters56*
hodnocení

0x

Tak určitě vozidlo nechat přepsat na sebe, v evidencích je vedené jako "v převodu", vozidlo ke sběratelským účelům musí splňovat nějaké podmínky, není napsáno o jaký se jedná vůz. Pokud nechcete platit povinné ručení, uložit značky do depozitu a po 12 ti měsících depozit prodloužit.

Dočasné vyřazení vozidla z registru vozidel řeší § 13 odst. 3 zák. č. 56/2001 Sb. Stručně řečeno - pokud nehodláte vozidlo dočasně používat (např. je v dlouhodobé opravě, jde o sezónně používaný motocykl, obytný vůz, přívěs apod.) anebo vozidlem nejezdíte, pak máte dvě možnosti - dále za takové vozidlo platit povinné ručení, anebo je dočasně vyřadit z registru vozidel. Dočasně vyřazené vozidlo nesmí na veřejně přístupnou komunikaci, nemá registrační značky ani osvědčení o registraci, ale není za ně nutno platit povinné ručení.

hodnocení

0x

Zdeňku, pokud s Vámi nekomunikuje minulý majitel, musíte zaplatit 800Kč za dokončení převodu vozidla. Zárověň s tím můžete vozidlo vyjmout z evidence, páč zanikl účel vozidkla. Nikde nesmíte uvést, že je na náhradní díly.

Přečtěte si rubriku auto moto.

maxwell*
hodnocení

0x

To je přesně můj případ, odhlásilů jsem jej na trvalo a až to vozidlo dosáhne věku kdy jej budu moct přihlásit jako veterána tak si jej můžu přihlásit. Jde to formou zaniknutí účelu vozidla. Jen se obávám že budeš muset dokončit převod, u čehož je otázka zda nebudeš muset zaplatit i ekodaň *nevi*

kdokde

Maxwelli..."u čehož je otázka zda nebudeš muset zaplatit i ekodaň" - nebude, protože převod byl zahájen v roce 2008, nebo ještě dříve. Ekodaň se platí až u převodů, které jsou započaty od nového roku. Jinak asi po něm budou chtít evidenčku cca 200kč, platné povinné ručení, 800kč za přihlášení, takže ho to vyjde na 1000kč a nějaké to běhání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dlouhodobý depozit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]