Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna SPZ vs. pojistná smlouva

Od: latigra odpovědí: 11 změna:

Zdravim:) chtěla bych se zeptat,jestli je při výměně SPZ možné změnit i pojišťovnu,přesto,že smlouva je uzavřena do října t.r.Při koupi auta v bazaru byla pojišťovna daná a se shonem na konci roku jsem prošvihla termín podání výpovědi,abych mohla auto pojistit jinde*bzum*.Teď mi nějakej doveda zdemoloval SPZ,tak by mě zajímalo,jestli by bylo možný s její výměnou změnit i pojišťovnu a za jakých podmínek.Dík za radu*palec*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne, nejde to tak. musely by jste si vzít kalkulačku a počítat. Šlo by na jeden den dát značky do depozita, ale přijdete o bonus a ještě 100Kč a ježdění. Nevyplatí se tedy dát výpověď teď, s platností od výročí pojistky?

latigra
hodnocení

Děkuji,škoda nedá se nic dělat,což o tu stovku,ale o bonus přijít nechci a auto potřebuji denně.Přeji krásný den:)

macka80*
Milane,skvělí tip ale s tím bonusem nevím,nevím.Pokud chcete změnit pojišťovnu tak třeba se sestrou napište kupní smlouvu,s ní zajděte na pojišťovnu a oni vám zruší pojistku,no a hurá do jiné pojišťovny a věřte že to takhle opravdu funguje

... a pojištovny to vědí, tak chtejí doložit technický průkaz, nebo si myslíte, že pojištovna je blbá?

macka80*
Koukám že máš nějakou bojovnou.Pojišťovny jsou blbé dělala jsem to x-krát a nikdy nikdo po mě nechtěl techničák,chceš říct že když prodáš auto odejde s ním i bonus?Hloupost bonus patří osobě a nikoli autu,takže pokud ty máš 50%bonus a 5 do roka budeš kupovat a prodávat auto tak pokaždé budes mít nárok na svoje bonusy.Akorát že jeden člověk jeden bonus,

nemám bojovou, proč?

..." 5 do roka budeš kupovat a prodávat auto tak pokaždé budes mít nárok na svoje bonusy. Akorát že jeden člověk jeden bonus," nevěřím, tímto neříkam, že to není možné.

davidhavel*

Ahoj Milane, proč se domníváš, že by tazatel(ka) přišla o bonus? O bonusy přijde člověk jen tím, že je účastníkem nehody...

páš jsem dával do depozita značky, abych mohl změnit pojištovnu. Nepočítali že bylo vozidlo před tím pojištěné. U tuningového Rapida jsem dával do depozita na zimu značky (abych ušetřil na pojistné) a na jaře zase neuznali bonus. Nebo si myslíte, že vozidlo prodám, po čase si koupím jiné a bonus mě převedou na jiné?

Tak čekám až napíšete, že vám bonus z auta na auto převedli, ale...

rumcajs*

Milane myslí že s tím bonusem nemáte pravdu já dávám značky z karavnu do depozita když sepisuju novou smlouvu bonusy uznají ,jenom vám můžu poradit chce to hledat dobrou pojštovnu některá převede bonusy mezi manžely nebo mezi otce a syna jiná vám tvrdí že to nejde jinak ale na pojšťovny pozor oni vědí jak z lidí peníze dostat.

díky, vyzkouším to.

latigra
hodnocení

Jj,uvědomila jsem si,že o bonus nejspíš nepřijdu...z předchozího auta jsem měla značky v depozitu půl roku a bonus mi zůstal,i z auta na auto se převádí...asi bude záležet na pojišťovně a na tom,na koho tam člověk narazí:(někdy mi připadá,že na těhle institucích to berou podle toho jak se vyspali a podle "ksichtu"*bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma změna spz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]