Poradna Poradte.cz

 


Komentáře

Od: karel123 Datum: 27. 10. 2021 22:36:19

Bez mléka jsou lehčí a stravitelnější. To je vše. Jinak s mlékem jsou chutnější, kor když se do nich ještě vmíchá sníh z bílků.

Od: astralien Datum: 15. 07. 2021 00:06:16

Vyzkoušela jsem je, jen místo trochu mouky dala trochu vanilkového proteinu. A bylo to super! Dokonce i syn, který je v jídle hodně vybíravý, tak si dal a dožadoval se další a další. Tenhle recept si ukládám a budu dělat palačinky snad už jen podle něj.

Od: nasta Datum: 09. 05. 2021 08:45:52
Dekuji moc, uzasne, hlavne kdyz doma uz nic neni a clovek by si dal neco dobreho
Od: gabi Datum: 08. 05. 2019 13:41:25

Palacinky byli vyborne, delala jsem z polovicni davky, bez cukru, bylo potreba vic vody. Chutove skvele, diky moc za recept :)

Od: luchna Datum: 10. 09. 2015 11:37:11
Jsou vyborne. Chutove jsou dobre. :)
Od: monasdo Datum: 04. 07. 2015 09:48:40

Palačinky jsou super ! Chuově výborné... Chutnali všem kdo zkoušel a mlíko nikdo nepostrádal :)

Od: radek1234 Datum: 20. 06. 2015 19:29:03

Palačinky jsou super.

Od: djpetr Datum: 28. 05. 2015 23:46:34

Vařil jsem v několika restauracích, motorestech a hotelích. Pouze z vody se nedělaly palačinky nikde. V Pardubicích na náměstí, u francouzského majitele, se dělaly palačinky cca na 70 způsobů. Lišily se pouze náplní. Pan majitel byl na palačinkové těsto i na technologii velmi přísný a důsledný.

Těsto jsme připravovali v mixéru, z jedné plechovky neslazeného, kondenzovaného mléka, jedné plechovky vody (od toho mléka), hladká a polohrubá mouka půl na půl, 5 až 6 vajec (podle velikosti) a špetka koření. Měli jsme tři stejné pánve, které se nesměly použít na nic jiného a které se olejem pouze vymazávaly mašlovačkou. Hotové palačinky se cca po dvaceti vyrovnaly na plochý talíř, přiklopily dalším talířem a vychladlé vložily do igelitové tašky a daly do chladničky.

Při objednávce se vychlazené palačinky "oživily" a ohřály na suché, nepřilnavé pánvi, naplnily se a ihned servírovaly. Náplně byly sladké i slané. Různé masové směsi z kuřecího, z vepřového i z hovězího masa, z kuřecích jater, s různou zeleninou, se žampiony, se špenátem, s mletým masem a fazolemi, s rajčaty, sýrem a bazalkou, s čerstvým i s konzervovaným ovocem, se zmrzlinou, s tvarohovými náplněmi a s různými marmeládami, zdobené čokoládou, šlehačkou a ovocnými dipy... Samozřejmě nechyběly ani flambované palačinky.

Od: mohajkova Datum: 06. 04. 2015 10:52:25

*palec*

Od: clayman Datum: 24. 02. 2015 19:50:06

Každopádně těsto se ředí tak aby konzistence byla správná i kdyby to znamenalo přidat kýblík vody. Nejde na pánev lít husté těsto. :) Recept byl zveřejněný i na blogu, kde na něj byly samé kladné ohlasy. Tak vyzkoušejte.