Bez mléka jsou lehčí a stravitelnější. To je vše. Jinak s mlékem jsou chutnější, kor když se do nich ještě vmíchá sníh z bílků.
Vyzkoušela jsem je, jen místo trochu mouky dala trochu vanilkového proteinu. A bylo to super! Dokonce i syn, který je v jídle hodně vybíravý, tak si dal a dožadoval se další a další. Tenhle recept si ukládám a budu dělat palačinky snad už jen podle něj.
Palacinky byli vyborne, delala jsem z polovicni davky, bez cukru, bylo potreba vic vody. Chutove skvele, diky moc za recept :)
Palačinky jsou super ! Chuově výborné... Chutnali všem kdo zkoušel a mlíko nikdo nepostrádal :)
Palačinky jsou super.
Vařil jsem v několika restauracích, motorestech a hotelích. Pouze z vody se nedělaly palačinky nikde. V Pardubicích na náměstí, u francouzského majitele, se dělaly palačinky cca na 70 způsobů. Lišily se pouze náplní. Pan majitel byl na palačinkové těsto i na technologii velmi přísný a důsledný.
Těsto jsme připravovali v mixéru, z jedné plechovky neslazeného, kondenzovaného mléka, jedné plechovky vody (od toho mléka), hladká a polohrubá mouka půl na půl, 5 až 6 vajec (podle velikosti) a špetka koření. Měli jsme tři stejné pánve, které se nesměly použít na nic jiného a které se olejem pouze vymazávaly mašlovačkou. Hotové palačinky se cca po dvaceti vyrovnaly na plochý talíř, přiklopily dalším talířem a vychladlé vložily do igelitové tašky a daly do chladničky.
Při objednávce se vychlazené palačinky "oživily" a ohřály na suché, nepřilnavé pánvi, naplnily se a ihned servírovaly. Náplně byly sladké i slané. Různé masové směsi z kuřecího, z vepřového i z hovězího masa, z kuřecích jater, s různou zeleninou, se žampiony, se špenátem, s mletým masem a fazolemi, s rajčaty, sýrem a bazalkou, s čerstvým i s konzervovaným ovocem, se zmrzlinou, s tvarohovými náplněmi a s různými marmeládami, zdobené čokoládou, šlehačkou a ovocnými dipy... Samozřejmě nechyběly ani flambované palačinky.
*palec*
Každopádně těsto se ředí tak aby konzistence byla správná i kdyby to znamenalo přidat kýblík vody. Nejde na pánev lít husté těsto. :) Recept byl zveřejněný i na blogu, kde na něj byly samé kladné ohlasy. Tak vyzkoušejte.