Kuře na paprice dělám jednoduššeji a rychleji...
Na trošce omastku dám dozlata udělat velmi pomalu jemně nakrájenou cibuli.
Než se udělá, nakrájím na kousky kuřecí maso. Většinou používám stehenní řízky, ale je možné použít i jiné kousky.
Odtáhnu zlatou cibulku z ohně a vmíchám dobrou papriku. Zamíchám a přidám kousky masa a mírně. Opět promíchám a dám pod pokličkou na velmi mírný oheň. Maso si pustí šávu. Po chvilce podliji trochou vody (nebo vývaru) a dusím doměkka...cca 20 - 30 min.
Zaliji mlékem a uvedu do varu. Připravím trochu smetany nebo mléka s rozvedlanou moukou. Opět stánu oheň a vliji to do omáčky. Nechám provařit a pokud je potřeba ještě dochutím solí a nebo lžičkou másla.
U této verze (se kterou jsem se poprvé setkala v roce 1980 v jednom hotelu na Šumavě) mě těší to, že se snadněji konzumuje.. a děti nejsou upatlané až za ušima...a také, že je vše rychle hotovo a chutná výborně :-)