Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytvořit instalační cd win xp

Od: moilaniv odpovědí: 4 změna:

Zdravím ...

má otázka je prostá : Koupil sem notebook již s nainstalovaným systémem Win xp... dá se tedy jenza pomocí windowsu na hardisku a seriového čísla na spodu notebooku . dostat windows na větší zakoupený hardisk

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

polulinapermanenta
hodnocení

0x

Jestli mám na spodku noteboku sériové číslo, tak mi prodavač dal i instalační cd s woknama. Jinak lze z netu lehko stáhnout a kreknout, ale mohou být (a nejspíš budou) zavirovaná.

bena*

polulinapermanenta: Nemusí se crackovat - máte-li originální licenční klíč, tak můžete použít i disk stažený z internetu.

K tazateli -stáhněte si otisk instalačního disku ISO (jsou ověřené)
- Windows XP Professional: uloz.to/... - nutno po instalaci doinstalovat Service Pack 3 nebo si na Uloz.to najděte jakékoliv, ale za kvalitu neručím. Případně si můžete do tohoto přes nLite integrovat SP3 (pouze pro pokročilé!)
- Windows XP Home: uloz.to/...

Po stažení toho ISO souboru, ISO soubor vypalte třeba přes Ashampoo Burning Studio nebo Nero, UltraISO, apod. jako otisk disku (obraz disku) - nevypalovat jako klasický datový disk!

Po vypálení si ještě zkontrolujte, zda-li je současný Windows na notebooku pravý - microsoft.com/... Pokud pravý není, tak ten licenční klíč Vám je na nic, protože není originální... buď žádejte slevu nebo si tam nainstalujte nějakou z Linuxových distribucí - třeba Xubuntu/Lubuntu/Kubuntu/Ubuntu/Mandriva/... - více na www.linux.cz

Dobré je, když dostanete počítač z druhé ruky, udělat čistou instalaci systému, tj. odstranit všechny stávající oddíly na disku, vytvořit 2-3 nové (nebo i klíďo více) a naformátovat (NE RYCHLE). Oddílu C: stačí nějakých 20-25GB (tam bude jen systém), oddíly D: a E: libovolně (na D: dávám dokumenty, na E: programy, případně hry). Programy a hry lze instalovat i na C:, ale není to nejlepší volba...

ahasver4*
hodnocení

0x

Na vaši prostou otázku prostá odpověď,dá.A můžete si vytvořit třeba i kopii celeho disku a přenést na nový disk,Jsou na to nástroje.

slunecnice.cz/...

A čistá instalace je dobrý nápad.

doplněno 30.12.11 12:41:

Jen jsem si dovoli Vás upozornit na možnost přenesení systému na nový,větší disk...

pro bena:pořád platí,že mě Vaše názory nezajímají.

bena*

ahasver: Acronis True Image je zálohovací program něco jako Norton Ghost. Ten udělá otisk pevného disku se současnou instalací nebo zálohuje... ale instalačku Windows Vám z toho v žádném případě neudělá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]